Állandó székrekedésben szenvedek? Mit csináljak már nem birom.
Gyerekkororom óta..2 hétben 1 szer..
Egyszerüen ingerem sincs.
A székrekedés sokmindentől lehet! A mozgásszegény életmódtól, ami ráadásul ülőmunkával társul! Az ülőmunkát végzők körében gyakori probléma az aranyér és a székrekedés egyaránt, mivel gyakran még munka után sem mozognak, emiatt az emésztésük jelentős mértékben lelassul vagy nem megfelelően működik.
A túl kevés folyadék beviteltől is lehet, mert a víz gyakorlatilag az emésztés, az anyagcsere "üzemanyaga"! Akik nagyon kevés folyadékot visznek be a szervezetükbe, náluk is gyakori probléma a rendszertelen széklet ürítés.
Elsősorban ezeket a körülményeket kéne megvizsgálnod, mert ha ezeket pótolnád, megszűnne ez a kellemetlen problémád!
Viszont, ha mozogsz eleget - mondjuk futsz, konditerembe jársz, focizol stb... - , továbbá eleget iszol, mégis hosszabb ideje fennáll ez a probléma, akkor érdemes felkeresned egy urológust!
Ha orvosnál már jártál, és nem valami szervi probléma, akkor
nem megfelelő a táplálkozásod. Sok rostos gyümölcs, zöldség, főzelék kell. És nagy ívben kerüld a vásárolt készételeket. Délbe este meleg étel, hideg kaják maximum reggelire. Továbbá napi 2,5-3 liter folyadék, erősen cukros levek, energia italok, szénsavas italok mellőzősével. Sör, bor, tej mérsékelt mennyiségben, a víz minden mennyiségben. Csak meg ne ártson az alkohol. Az édesítőszereket teljesen zárd ki! Koffein mérsékelt mennyiségben. Az erősen fűszeres ételek nem kel kerülnöd, a csípős paprika, ha bírja a gyomrod ajánlott az ételekbe. Próbálkozz ezzel a fajta étkezéssel, egy hónap után valószínűleg tapasztalni fogod a változást.
Ha az inger is hiányzik, azt meghozhatja a sok mozgás, torna, és nagyon hasznos, ha minél kevesebbet ülsz! Nem tanácsos a sok, hosszú távú utazás, főleg ha te vezetsz. Ha a munkád megkívánja a sok vezetést, akkor gyakran, negyed óránként állj meg és mozogj kicsit.
Értem.köszönöm szépen mindenkinek
A gasztroenteológus azt mondta,nincs szervi baj,menjek pszchiológushoz!
De nekem arra nincs pénzem!
Hogy miért mondta,nem tudom.laevolac szirupból múltkor éhjgyomorra vettem be,1 kanállal,de nem hatott,akkkor mennnyit vegyek be belőlle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!