Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Állandó székrekedésben szenved...

Állandó székrekedésben szenvedek? Mit csináljak már nem birom.

Figyelt kérdés
2021. szept. 8. 21:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miota?
2021. szept. 8. 21:15
 2/11 A kérdező kommentje:

Gyerekkororom óta..2 hétben 1 szer..

Egyszerüen ingerem sincs.

2021. szept. 8. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi az amit már próbáltál tenni ellene?
2021. szept. 8. 21:23
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

A székrekedés sokmindentől lehet! A mozgásszegény életmódtól, ami ráadásul ülőmunkával társul! Az ülőmunkát végzők körében gyakori probléma az aranyér és a székrekedés egyaránt, mivel gyakran még munka után sem mozognak, emiatt az emésztésük jelentős mértékben lelassul vagy nem megfelelően működik.

A túl kevés folyadék beviteltől is lehet, mert a víz gyakorlatilag az emésztés, az anyagcsere "üzemanyaga"! Akik nagyon kevés folyadékot visznek be a szervezetükbe, náluk is gyakori probléma a rendszertelen széklet ürítés.

Elsősorban ezeket a körülményeket kéne megvizsgálnod, mert ha ezeket pótolnád, megszűnne ez a kellemetlen problémád!

Viszont, ha mozogsz eleget - mondjuk futsz, konditerembe jársz, focizol stb... - , továbbá eleget iszol, mégis hosszabb ideje fennáll ez a probléma, akkor érdemes felkeresned egy urológust!

2021. szept. 8. 21:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Hűha! Ez durva! Ráadásul gyerekkorod óta! Keress fel mindenképpen egy szakembert;
2021. szept. 8. 21:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Gasztroenterológus mit mondott?
2021. szept. 8. 21:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem heti 1x volt. Elkezdtem szűzteát inni, azóta napi, kétnapi program.
2021. szept. 8. 21:34
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

Ha orvosnál már jártál, és nem valami szervi probléma, akkor

nem megfelelő a táplálkozásod. Sok rostos gyümölcs, zöldség, főzelék kell. És nagy ívben kerüld a vásárolt készételeket. Délbe este meleg étel, hideg kaják maximum reggelire. Továbbá napi 2,5-3 liter folyadék, erősen cukros levek, energia italok, szénsavas italok mellőzősével. Sör, bor, tej mérsékelt mennyiségben, a víz minden mennyiségben. Csak meg ne ártson az alkohol. Az édesítőszereket teljesen zárd ki! Koffein mérsékelt mennyiségben. Az erősen fűszeres ételek nem kel kerülnöd, a csípős paprika, ha bírja a gyomrod ajánlott az ételekbe. Próbálkozz ezzel a fajta étkezéssel, egy hónap után valószínűleg tapasztalni fogod a változást.

Ha az inger is hiányzik, azt meghozhatja a sok mozgás, torna, és nagyon hasznos, ha minél kevesebbet ülsz! Nem tanácsos a sok, hosszú távú utazás, főleg ha te vezetsz. Ha a munkád megkívánja a sok vezetést, akkor gyakran, negyed óránként állj meg és mozogj kicsit.

2021. szept. 8. 22:00
 9/11 A kérdező kommentje:

Értem.köszönöm szépen mindenkinek

A gasztroenteológus azt mondta,nincs szervi baj,menjek pszchiológushoz!

De nekem arra nincs pénzem!

Hogy miért mondta,nem tudom.laevolac szirupból múltkor éhjgyomorra vettem be,1 kanállal,de nem hatott,akkkor mennnyit vegyek be belőlle.

2021. szept. 9. 04:30
 10/11 anonim ***** válasza:
De amúgy miért akarod megszüntetni? Zavar valamiben? Én kb heti kétszer nagywc-zem gyerekkorom óta, a párom napi 2szer minimum 🤣 nekem az ő szokása a furcsa
2021. szept. 9. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!