Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alvási pózok jelentenek valamit?

Alvási pózok jelentenek valamit?

Figyelt kérdés
Én pl. nem tudok háton elaludni, mindig hason fekszem, fel felé fordulok, takarót a nyakamig húzom még nyáron is, és a fejem a párna alatt van. Ha egy kis részem is kint van, nem tudok ellazulni és elaludni. Ez mitől van?
2010. aug. 29. 14:54
 1/5 A kérdező kommentje:

elírtam

*"fal felé fordulok"

2010. aug. 29. 14:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztos így érzed magad a legnagyobb biztonságban. Amúgy kb. én is így alszom csak nekem a fejem nincs a párna alatt, és nyáron a lábamon nincs takaró mert meleg van.
2010. aug. 29. 14:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a félelemmel van kapcsolatban, amiket eddig nem dolgoztál fel. Tudatalattiban elrejtett félelmek, kisgyermekkorból?

Gyerekkoromban, jó sokáig csak úgy tudtam elaludni, ha mindenhol be voltam takarva. (Igazából a férjemmel lakva, 30-as évek felé változott ez meg.) A takaró meleget ad, tehát a meleget hiányoltam, tovább vonatkoztatva ez az érzelmi melegséget jelentette.

A magzatpózban alvásra egy feltételezés, hogy az a világ az édesanya hasában jobban tetszett, jobban érezted magad, mint azóta "kint", ide visszavágyás. Valami ilyenre vezethető vissza, ha valaki összehúzza magát alváskor.

2010. aug. 29. 15:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyenről még nem is hallottam, hogy a fejed a párna alatt... Lehet ez valami helyzettől elfordulás, nem akarsz tudomást venni a körülötted levő világról, nem ebben akarsz élni, ebben a környezetben nem tudsz feloldódni? Van valamilyen emléked ezzel kapcsolatban, amiért rögződött benned, hogy így biztonságosabb? Átéltél-e olyan félelmetes dolgot, ami miatt "a párna alá menekülsz"?

15.15

2010. aug. 29. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:
De furcsa, én meg csak háton tudok elaludni és sokszor a hasamon ébredek.
2010. aug. 29. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!