Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Magyarországon a rendszámtábla...

Magyarországon a rendszámtábla karakterei jelentenek valamit? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy a rendszám második vagy harmadik karaktere arra is utalhat hogy pl. melyik megyében adták ki meg ilyenek. Létezhetnek ilyen összefüggések?
2011. júl. 22. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nincsenek ilyen összefüggések.
2011. júl. 22. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Ilyen nincs, de általában az éveket megtudod róla állapítani:

Pl: ha jól emlékszem 2007-ben a JHG-... rendszámtáblák voltak az újak! na meg ha jól tudom akkor most vagy jövőre lesz a HSC-... rendszámtáblák!

Az évszámokat nem tudom,de ez így van!

2011. júl. 22. 16:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

JHG? 2007-ben már rég a K-val kezdődő rendszámok mentek.

Több, mint 2éve már az L-el kezdődőek mennek, amiknek nemsoká vége. És ezután jönnek valószínűleg az M-el kezdődő rendszámok.

2011. júl. 22. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:
JFG rendszmmal vettünk az úniós csatlakozás után 1 héttel kb asszem a clionkat újonnan és az eus logóval a rendszámon.
2011. júl. 22. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Az lehet, csakhogy az EU-hoz 2004. máj. 1.-én csatlakoztunk... ;)
2011. júl. 23. 10:10
 6/9 Hubai válasza:
48%

persze h vannak jelentései LOL- lots of laugh

ili-ilona becézése, aba-abba rövidiitve.

kft-zenekar stb stb stb

2011. júl. 23. 15:31
 7/9 bp1985 ***** válasza:
Nekem a 2006-os kocsimon a gyári volt koc. Szóval a 2007-es j-s hihetetlen. Most l-es van, mert ellopták az elsőt nem olyan régen.
2011. júl. 24. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Anno mikor ez felmerült, a megkülönböztetés megye illetve település szinten, akkor iszonyatos felháborodás volt. De amint keresni kellett a kocsit illetve annak gazdáját akkor meg azért hőbörögtek. Annak az lett volna a lényege, hogy a személy kapta volna a rendszámot. Ha a járművet aladta akkor az visszakerült volna a kibocsátóhoz. A kocsit pedig az új tulajdonos rendszámozta volna fel hivatalosan. ( Tutira meg lett volna az átírás. )

Lásd külföld: Bármi kocsival történő esemény van a helyi szerv pillanatok alatt az aktuális tulajdonosnál van!

2011. aug. 12. 13:29
 9/9 anonim válasza:
100%
Konkrét összefüggés nincs, szépen sorban haladnak a kiadással. Viszont az előfordul, hogy egy bizonyos rendszámból egy bizonyos területen sűrűn előfordul. Ez azért lehet, mert a kereskedő nem egyesével kér az autóira rendszámot, hanem többet egyszerre. Például a szüleim autójának rendszám-szomszédjai közül többet is láttunk már. És érdekes mód, mind a környéken volt, és azonos márkájú és típusú.
2011. aug. 20. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!