Mit lehet kezdeni egy nagyon beteg 50 valahány éves felnőtt férfivel?
Sziasztok! Felvázolom a helyzetet, hátha tudtok adni nekem valamilyen tanácsot.
Mamámmal (hivatalos gyámom) és apámmal élek egy háztartásban szinte már c.tipusú putri körülmények közt.
Apám beteg, nincs állása, nincs nyugdíja, mert csak maszekban dolgozott, alkohol és dohány függő és valószínűleg nem stabil mentálisan sem.
Nem bírjuk elviselni, főleg én nem, azt ami itthon folyik, kész katasztrófa. A nap nagyrészében (még éjjel, hajnalban is) megy az orditozás, követelőzés és veszekedés ami néha fizikai bántalmazáshoz vezet (nem felém, Nagyanyám felé). Nem akar meggyógyúlni, nem is akar jobban lenni, csak azt akarja hogy kiszólgálják élete hátralévő részében, ami sajnos még jó pár év. Ez nem normális, nem bírja sokáig már a Nagyanyám és én se, egyszerűen nem maradhat tovább itt, így. Ez nem ma kezdődött, több mint két éve került ki a kórházból, azóta csak csúszott lefelé a lejtőn. Nem költözhetek el, mert kiskorú vagyok és én nem bírok itt ki még több évet, sokszor az öngyilkosság jár már a fejemben.
Nincs sok segítségünk, de nem is kell anyagi, mert bármennyi pénze lehetne Nagyanyámnak, azt mind felemésztené.
Mamám nem tesz semmit.
Nekem senkihez nincs lehetőségem elköltözni, csak a kollégium vár, de hétvégente haza kell járnom.
Mellesleg, nem túl kellemes végig nézni a saját apád szellemi leépülését és (viszonylag) rendes emberből való szörnyeteggé torzulását.
Mit lehet tenni? Mi ilyenkor a következő lépés? Apámnak nincs saját lakása. Esetleg valahogy kötelezhetjük rá hogy el menjen egy beteg gondozó a, vagy kórházba, vagy bármibe, esetleg? Kit kell ilyenkor megkeresni?
Mert ha ez így marad előbb-útóbb komoly követelményei lesznek, ha már nincsenek.
Köszönöm a segítséget, előre is!
Nagymamád fizikai bántalmazásból származó sérüléseiről nem tudsz fotót készíteni? Az a baj, hogy a rendőrök sem fognak sok mindent tenni, amíg vér nem folyik.
Sajnos két eset is volt a környezetemben (egyik a családomban), amikor az illetőnél jelentkeztek mentális betegség tünetei. Az egyiket egy tombolása után vitették be a pszichiátriára, de pár hét után kiengedték, utána...rosszabb lett a helyzet.
A másik egy ismerősöm, nála skizofrénia alakult ki/erősödött fel a huszas éveiben. Kivizsgálták, megállapították a betegséget. A családtagjai félnek tőle, de nem vitethetik be, ő meg nem ismeri el, hogy beteg.
Szerintem ez elképesztő.
Ha gondolod kiírhatod magadból privátban, bár segíteni nagyon nem tudok ténylegesen.
Sziasztok! Köszönöm a segítséget, de úgy tűnik nem lesz rá már szükség.
Tegnap este meghalt.
Apám. Rosszul lett és kórházba került.
Kicsit szomorú vagyok, mert ezt azért nem akartam, de túl élem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!