Ha valakinek trombózisa van,annak kezelés nélkül a lábdagadás nem lohad le?
A kérdésem lényege,hogy hogyan lehet biztosra tudni,ha valakit nem vizsgáltak meg gépekkel,hogy mondjuk egy korábbi lábdagadása,nem-e trombózis volt.
Ha mondjuk lelohad 1-2 nap múlva?Vagy visszatérő újra,akkor az nem trombózis?
A kérdés azért,merült fel bennem,mert tegnap előtt bedagadt a lábam,mindkettő.
Aztán idővel kicsit enyhült a duzzanat,mára már majdnem tökéletesen lelohadt,de a lábfejemen még mindig érzek egy kisebb húzódást,mintha szárazság lenne.
A háziorvosomat megkérdeztem,szerinte ez nem trombózis,és azt tanácsolta,hogy mozogjak,a sok üléstől lehet.
Viszont ha tényleg tormbózisa van az embernek,akkor viszont kifejezetten veszélyes a mozgás.
Na már most,akkor honnan tudhatom biztosan,hogy egy korábbi lábdagadás nem egy egy trombózis következménye volt?
Attól félek,ha elkezdek sportolni,miután eltelt mondjuk pár nap a lohadás után,azzal bajt csinálok.
Olyanról is olvastam már,hogy vannak,akiket hetekig nem diagnosztizáltak trombózissal,és annyi idő múlva lett baj belőle.
Menj el egy másik orvoshoz is
Anyámat 3x küldték haza,két különböző doki
Aztán negyedjére visszament, szerencsére egy helyettesítő doki volt,haza se engedte a rendelőből,hanem hívott egy mentőt.
Teljesen egyértelmű tünetei voltak.
Trombózis mindig egy oldali. Olyan nincs,hogy mindkét lábadban egyszerre..
És nem lohad le. Iszonyat fáj,kőkemény. Ha mégis tovább haladna a vérrög,jó esetben meghalsz hamar mert elakad ( szív/tüdő/agy).
Szóval neked nem trombózisod volt. Ettől függetlenül ha visszatér a panaszod,megnézetheted mással..
Igen,én is ezzel nyugtatom magam,hogy kicsi az esélye,hogy mindkét lábban egyszerre legyen,csak mégis feszült vagyok.
Korábban több,mint 10 évig heti 3-4 alkalommal edzettem,az utóbbi fél évben viszont mentális gondok miatt abbahagytam,és eléggé sokat ültem.
Kényszerbetegség alakult ki nálam,hosszú ideig zuhanyoztam pl,ami után a vádlim idővel nagyon kiszáradt,és húzódott.
Most már jobban vagyok ebből a szempontból,nem zuhanyzok olyan sokáig,és valamiért ahhoz tudnám hasonlítani az érzést,amikor sokat mos kezet az ember,és ha behajlítja az ujjait,akkot húzódik a bőr.
Ahol megduzzadt ilyen érzésem van,illetve néha bizsereg és enyhén mintha égne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!