Mit lehet tenni stressz okozta gyakori vizelés, székelés ellen?
Évek óta stresszpisilő vagyok. Nem csak akkor van, ha stresszes szituban vagyok, hanem ha mondjuk el kell mennem és nem tudom, hogy mikor lesz esélyem újra pisilni, akkor 5x visszarohanok és jön is valamennyi.
Vizsgák előtt 100x el tudnék menni pisilni. Ilyenkor sok vizeletet is termelek, így mindig van mit kinyomni. Közvetlenül vizsga előtti percekre kb. kiszáradok, de nem merek inni, mert akkor lehet, vizsga alatt nem fogom kibírni.
Eddig csak a pisilés volt a gond, viszont kb. 2 éve megjelent a székelési inger is. Egy repülőúttal kezdődött, amikor a reptereken voltam (~7 óra átszállás) konkrétan egyik wc-ről a másikra való áttelepüléssel töltöttem.
Ez utána vizsgák előttre is jellemző lett. Volt, hogy be kellett adnom hamarabb egy zh-t, mert rohannom kellett a wc-re. Kezdeti időben hasmenés volt, mostanra az lett, hogy a vizsga előtti reggel vagy 6x el kell mennem wc-re.
Nem vagyok igazán izgulós típus, legtöbbször beveszem a leszarom tablettát, de a szervezetem közben teljes pánikban van. Szeretném, ha a vizsgák előtti órák nem a vécézésről szólnának :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!