Az mitől lehet, hogy a hasamon, oldalamon és a kezeim bizonyos részein folyamatosan viszketek?
Tegnap este kezdődött zuhanyzás után.
Igyekeztem hidratálni többször is az este.
Pólót is cseréltem.
Ma reggel is viszketésre ébredtem ugyanezeken a területeken. :/
Irritálhatják a bőrödet a kozmetikumok, illetve a víz is. Különösen ha már száraz és vízhiányos a bőröd - ezért mindenképp érdemes hidratálnod - de csak érzékeny bőrre való, illatanyag, parfümmentes hidratálót ajánlanék. A müller sajátmárkás érzékeny bőrre való termékcsaládja nagyon jó, vagy az ott kapható Seba med termékek. Ezek közül is az a legjobb, amiben urea van (ezt a termék főcímkéjén is kiírják, könnyű megtalálni.)
Tusfürdőből is érdemes illatmentes, kímélő verzióra váltani, a dm-ben és rossmannban is találsz ilyet.
A vízben pedig két dolog lehet irratáló: ha klórozzák, vegyszerrel kezelik, mert fertőtlenítik - illetve ha kemény a víz (ezt abból veszed észre, hogy minden vízköves a lakásban), a benne lévő kalcium beépül a bőrbe és öregíti, szárítja. A víztisztító, vízlágyító rendszerek viszont egy vagyonba kerülnek, ezért érdemes inkább hidratálni. Ha ez nem működik, akkor bőrgyógyász...
Úgy értettem konkrétan MOST mit csináljak hogy elmúljon.
Mert még mindig viszket.
Eddig az éjszaka alatt 3 féle testápolóval, összesen 8-szor kentem be.
Semmi eredménnyel.
Ezért kérdem.
Egy Nivea meg két Dove, de a két Dove különbözik. Az egyik DermaSpa summer revived, a másik Dove Essential Body Lotion.
A Nivea pedig Creme de Soin Hydratante Sensation Fraicheur.
Hát ezekben elég sok parfüm van és nem mindenkinek válik be a használata. (Nekem pl extrém bőrszárazság esetén ezek semmit nem használnak.)
Ha egy kímélő testápoló sem szünteti meg a viszketést, érdemes kivizsgáltatni. De nehéz jó bőrgyógyászt találni.
Ugyan ez a problémám. Már 1 hete kenem magam gyógyszertári krémmel, enyhült a viszketés, de nem múlt el.
Napközben nem olyan intenzív mint éjjel.
Én is a vízre gyanakodtam.
Neked elmúlt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!