Hogyan kell bevenni a vízzel lenyelős gyógyszert?
A "rapid" a gyors hatást jelenti, nem azt hogy csúszik.
Rá teszed a nyelvedre, és iszol rá egy pohár vizet. A vízzel együtt lenyeled.
Nem igaz, hogy 16 év alatt még nem vettél be gyógyszert.
Én nem a nyelvemre rakom. De igazából oly mindegy. Berakod a szádba, iszol rá egy kortyot, és lenyeled.
Ha pedig sok vízzel kell bevenni, akkor utána iszol rá még egy-másfél decit.
Minél hátrébb tedd be, és ha iszol rá, gyorsan húzd le a kortyot, ne ízlelgesd.
Illetve ha túl nagy a tabletta, törd félbe.
Én úgy szoktam, hogy a nyelvem közepére teszem kb, iszok egy nagy kortyot és mielőtt lenyelem, “megrázom” a fejem, mintha lötybölném a kortyot a számban😀
Aztan nyelés közben befogom a számat, meg megpaskolom a mellkasom😂
Nekem így bevállt🤷🏻♀️
Egyébként annyira dehidratált vagyok, hogy még a fogamzásgátló, pajzsmirigy gyógyszer méretű kis picike bogyók is megtapadnak út közben, ezért ütögetem a mellkasom, hogy továbbmenjen.
A nagy gyógyszereket (amelyiket szabad) én is ketté szoktam törni.
Amelyiket meg nem (pl. Gal vitamin, aminél a kapszulában a por van benne), ott iszok rá sokat, meg próbálom hosszába lenyelni, nem keresztbe véletlen
Nekem most a magnéziummal gyűlt meg a bajom, mert olyat vettem, ami nem filmtabletta (olcsó volt...). Nem csúszik. Még kettétörve is a torkomon akad lenyelés közben, egyben odáig se jut el. Konkrétan porrá kell törnöm és narancslében elkeverni, úgy megy le (szerencsére ezt a fajtát szabad így).
De talán nem is csak a tablettával van a baj, az agyam is tiltakozik ellene. Bárhogy erőlködöm, a nyelvem nem csinálja meg azt a mozdulatot, ami a tabletta lenyeléséhez kéne, amíg egyben van. Azóta vettem filmtablettás változatot, ami kicsit kisebb is, de ezzel is néha megmakacsolja magát a szám, és nem megy. Ki kell vennem a nyálas tablettát, kicsit megnyugodni, a második próbálkozásra már menni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!