Székrekedés ellen valami ami nem hashajtó?
Nem átmeneti székrekedés!
Sokat írjatok, kipróbáltam már ezt-azt 1-2 hétig segített aztán megint nem.
Sok folyadek, rost, mozgas, es zsiradék
Vagy orvos, nincs e szervi baj
-mozgás
-rendszeres étkezés
-rostgazdag ételek
-igyál több vizet
+ tipp: napi 2x 1 kanál útifűmaghéj elkeverve pár korty vízben, amit rögtön lehúzol, mert hamar megszivja magát. Majd rögtön ráküldesz fél liter vizet.
Nekem is eddig 1-2 naponta sikerült nagy wcznem. 3 napja csinálom ezt, naponta 3x megyek wcre azóta. (és nem, nem hasmenésem van, normál állagú széklet.) mondjuk tényleg sokat is iszom mellé, 3-4 liter víz naponta. Erre ügyelj, ha ki akarod próbálni, máskülönben ellenkező hatást érsz el vele.
Nekem a müzli segít. Bármilyen zacskós müzli (még a csokis is) tej nélkül elropogtatom azt a kis zacskónyi adagot 2 nap alatt és 1,5-2 hétig rendben vagyok.
De hallottam más praktikákat például: aszalt szilva este beáztatni, reggel megenni vagy lenmagot 1 evőkanálnyit este beáztatni, reggel pedig vagy magában vagy joghurttal megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!