Székrekedés ellen segíthet ha most meleg vizet iszok meleg teával? Vagy mi az ami jó?
bármilyen gyümölcs jó.
vagy pl. zöldségturmixok.
igyál vizet, persze, az jó.
én gazpachot szoktam csinálni, ami után az egész család rohan a vécére :P
az egy nyers paradicsomleves nyers uborkával.
összeturmixolva, fűszerezve, hagymával.
de szerintem 2-3 banán is megteszi.
a banán az kifejezetten hasfogó.
alma, citrusok, de legfőképp a szilva hozza meg a hatását, utóbbi bármelyik formájában. kaukázusi kefír, tejet nem javaslom, főleg nem hosszú távon.
alapvetően a rostban gazdag étrendre van szüksége a bélrendszernek az optimális működéshez. ez nem csak a gyümölcs és zöldségféléket takarja, hanem a gabonafélékre is vonatkozik. és persze megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre (testsúlyból számolva 25 kg-onként 1 literre - tehát egy 60 kg-os embernél pl. 2 liter meg egy pohár elosztva a nap folyamán. ennél több viszont nem kell, mert az meg a vesédet dolgoztatja túl)
a mozgás szintén segíti a bélmozgást. saját tapasztalataim szerint a futás rendkívül hatásos (kb. 20 perc, közepes tempó)
Ezek közül, amit most ki tudsz próbálni, az a mozgás, folyadékbevitel. gyümölcs, esetleg tej. de még nyitva vannak a boltok, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!