Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha napi másfél liter borról...

Ha napi másfél liter borról átváltok 2 liter Zero Colára, az májfunkció szempontjából jobb, vagy rosszabb?

Figyelt kérdés

2021. jún. 1. 18:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

mértéktelen mennyiségben persze hogy káros, de ez elmondható a vízről is, vagy a már említett vitaminokról is

ettől függetlenül valamennyi cukorra szüksége van a szervezetnek

a só is káros nagy mennyiségben, kapásból magasvérnyomást okoz, érelmeszesedést, és sok más hasonló finomságot, ennek ellenére ha huzamosabb ideig nem jutnál hozzá (főleg nyáron), akkor komoly bajokat okozna

hogy mennyire van szüksége az adott embernek, és mikortól kezd el túlsúlyt okozni, ezt mindenki magának kell hogy kiszámolja, nincs két egyforma anyagcsere, van, aki napi 23000 kalóriától se hízik egy grammot se, más pedig ránéz egy csokisfánkra és helyből felszalad rá két kiló

annyi a lényeg - dióhéjban - hogy ami pluszkalóriát beviszel, azt el is kell égesd (a szervezet alapból eléget 1300 kalóriát naponta akkor is, ha egész nap csak alszol, ezt is bele kell számolni)

2021. jún. 2. 06:18
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

Tömegek szenvednek 2-es típusú cukorbetegségben, ami erősen összefügg a túlzott cukorfogyasztással és elhízással. 0 főt ismerek, akinek az édesítőszerektől lett volna baja. Személy szerint olyat sem, aki fenil-alanin érzékeny, nekik nyilván figyelni kell, de nincsenek sokan.

A legjobb lenne mértékletesen fogasztani a cukrot. De ha valaki erre nem képes, akkor még mindig úgy néz ki, hogy az édesítővel jobban jár, ha így tudja csökkenteni, kordában tartani a cukorfogyasztását.

2021. jún. 2. 08:30
 13/17 anonim ***** válasza:

A cukorbetegséget NEM az okozza, hogy az ember túl sok cukrot fogyaszt, hanem hogy a hasnyálmirigy nem termel elég inzulint

Az elhízással kapcsolatban igazad van, de ahogy írtam, nem mértéktelenül kell enni a cukrot

Van olyan cukor amúgy, amit cukorbeteg is fogyaszthat, és nemlesz baja tőle, pl. a nyírfacukor...na ez fényévekkel jobb mint az aszpartám

2021. jún. 2. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13, sajnos az üdítőben levő cukor gyors felszívódású, és kifejezetten az ilyenek túlzott fogyasztása az egyik feltételezett oka a 2-es típusú cukorbetegségnek, mivel túlzott inzulintermelést okoz, segíti az elhízást és a hasnyálmirigyet is kimeríti. Napi kb. 30 g ajánlott ilyenből maximum, ehhez képest 2 liter kólában, ha a cukros variánsról van szó, kb. 220 g van. A nyírfacukor egyrészt sokkal drágább, másrészt meg ha húsz dekát betolsz belőle egyszerre, szerintem garantált a hasmenés. Persze ha valakit leszoktatni akarunk a kóláról, akkor lehet hogy nem olyan rossz ötlet.
2021. jún. 2. 16:04
 15/17 anonim ***** válasza:

14-es, amire gondolsz az az inzulin-rezisztencia. Igen, ilyet okozHAT a túl sok cukor bevitel, és ebből lehet cukorbetegség is esetleg, de ilyen merész kijelentést, hogy a túl sok cukor cukorbetehséget okoz, egyetlen magára valamit is adó orvos sem tesz.

Ez speciel igaz, a nyírfacukor drágább, és nagyobb mennyiség belőle hashajtó hatású. Hát nézd, valamit valamiért.

2021. jún. 2. 16:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Nade az IR-t meg általában követi a 2-es típusú cukorbetegség is, főleg ha valaki folytatja az IR-t okozó életmódját. Tehát ami IR-t okoz, azt közvetetten cukorbetegséget is, az én fogalmaim szerint. És valóban nem következik ez be minden esetben, de azért az egyértelmű, hogy van összefüggés és nagyon sok esetben bekövetkezik. Nem véletlenül kerültem én is azt a kifejezést, hogy okozza, mert ennyire még nem látunk tisztán.
2021. jún. 2. 16:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Az "általában" azért barokkos túlzás...no persze nem mindegy, hol és mit olvasol a cukorbetegségről. Jópár cukrot démonizáló oldalon futottam bele olyan "szakmaiságba", hogy a cikkíró még a vitaminok nevét se tudta helyesen leírni. Helyette "cé vitamin" meg "dé vitamin" :D Azzal a lendülettel zártam is be az oldalt.
2021. jún. 2. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!