Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Előfordulhat, hogy a sok...

Előfordulhat, hogy a sok kézfertőtlenítő árt a tenyér bőrének? Csak a tenyérnek?

Figyelt kérdés

Eléggé ijesztő tenyértüneteim lettek, amiről van is kérdésem. Az autoimmun pajzsmirigytől a rákig mindenről olvasni és nem bulvár oldalakat néztem. Amíg elérkezik a bőrgyógyász időpontja, addig is hidratálom.

Ugye most többször kézfertőtlenítőzünk (bár én annyit azért nem!), otthonra fertőtlenítős szappant vettem, báár keveset mosok kezet, ha otthon vagyok.

Lehetséges, hogy a relatív sok fertőtlenítés csinálta ki például a hasznos baktériumok megölése által? Viszont akkor miért a tenyért, miért az egyik tenyért?

Van itt valaki, akinek szintén megvastagodott, száraz, hámló a tenyere?

2021. máj. 29. 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:
35%

Gratulálok, így teszed tönkre a tested első védelmi vonalát, a bőrödet. Semmi értelme ezeknek a sz..roknak. Ha valaki is kicsit rájön a dolgokra, akkor tudja, hogy ha egyszerű szappannal mosol kezet az is ugyanolyan hatékony.

Ezen vegyszerek használatát sürgősen fejezd be!

2021. máj. 29. 11:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Az is lesz, már csak próbaképp is.

Viszont sokat nem használtam őket. Napi 0-3 alkalommal mondjuk. Bár vírus előtt meg napi 0.

2021. máj. 29. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:
32%
Persze, simán lehet a kézfertőtlenítőtől. Én egyszer nem használtam, mégsem voltam beteg már 2 éve...pont azzal gyengíted le az immunrendszeredet, ha mindig mindent fertőtlenítesz. Nem szabad, ez beteges dolog.
2021. máj. 29. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem már annyitól kirepedezik a bőröm (és vérzik is) az ujjbegyeimen, ha két nap alatt kb háromszor használok kézfertőtlenítőt. De ez csak a jobb kezem hüvelyk-, mutató- és középső ujján van. Gondolhatod, ezek után hányszor fertőtlenítettem kezet! Hát, nem sokszor! :D

Szóval akár neked is okozhatja a gondodat a kézfertőtlenítő.

2021. máj. 29. 19:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 4-es, kicsit megnyugtattál :)
2021. máj. 29. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!