Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hova/kihez fordulhatnék még a...

Hova/kihez fordulhatnék még a szédülésemmel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Időszakosan szédülök, 2016 óta kisebb megszakításokkal. Tavaly két hétig folyamatosan szédültem, csak feküdni és aludni tudtam. Idén is többször mentem táppénzre, mert volt, hogy haza kellett jönnöm, nem bírtam…

Háziorvos elintézett annyival, hogy Betagen gyógyszert írt fel, de nem éreztem semmi hatását.

Voltam magánúton fül-orr-gégészeten, semmi bajom elvileg, a bal fülemmel a mélyebb hangokat kevésbé hallom. Füleim egyébként mióta az eszemet tudom pattognak, recsegnek. Orvos szerint én csinálom direkt.

Ezt követően reumatológushoz fordultam, provokációs tesztet csinált rajtam, de nem történt semmi. Eredményre azt írta, hogy BPPV nem mutatható ki. Ennyivel le is zárta a problémámat.

Azóta is többször van, hogy szédülök, lever a víz bárhol és bármikor, talpaim rendszeresen tocsognak az izzadságban. Már plusz zoknikkal a táskámban közlekedek mindenhova.

Pár hónapja munkahelyen megszédültem annyira, hogy kivittek a levegőre, laikusként másnap vettem cukormérőt. 2,6 volt a cukrom, másnap elmentem orvoshoz, éhgyomorra megmérte akkor viszont 7 volt.

Tudna valaki tanácsot adni milyen irányba menjek tovább magánúton? Mert háziorvos leráz…

2021. máj. 20. 14:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szédüléssel először neurológia.
2021. máj. 20. 15:07
 2/15 anonim ***** válasza:

Hú, ezt pedig ki kell vizsgálni, ne hagyd magad a háziorvosnak lerázni.

Mennyi idős vagy?

2021. máj. 20. 15:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az első válaszolóhoz, én is a neurológián indítanék. Oda még háziorvosi beutaló kell, de szerintem magánrendelésre nem kell, esetleg az is szóba jöhet, ha a háziorvos nem akar elküldeni.
2021. máj. 20. 15:22
 4/15 anonim ***** válasza:

Vérnyomás probléma, idegrendszeri rendellenesség, daganatos elváltozás, fülmegbetegedés.

Komolyan kell venni, végére kell járni. Vígasztaljon, hogy nemsokára megszűnik az összes betegség!

Sajnos addig el kell szenvednünk!

Majd írd meg a vizsgálat eredményét kérlek!

2021. máj. 20. 15:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megpróbálom a neurológiát, hátha… Egyébként 28 éves nő vagyok. Szeretnék még élni és nem csak túlélni a napokat. 😅
2021. máj. 20. 15:33
 6/15 anonim ***** válasza:

Cukorvizsgálaton voltál? Akár magánban pl Synlab.

Neurológia az első lépés, de amíg vársz, hogy valahova bejuss, addig érdemes lehet elmenni terheléses cukorvizsgálatra, nem olyan nagy összeg és legalább azt is kihúzod a sorból.

Csak mert az izzadás, szédülés, cukor ingadozás az lehet cukorbetegség jele is.

2021. máj. 20. 15:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Bocsi, előző vagyok csak közben még végig gondoltam egy másik dolgot.

Vannak-e ilyen tüneteid:

fáradtság

forróság vagy hő-intolerancia

ingerlékenység vagy idegesség

alvászavar

fokozott étvágy

a bélmozgások fokozott gyakorisága

megmagyarázhatatlan fogyás

A másik adag tünet, ami lehet:

puffadás

gyakori gyomor morgás

hasi fájdalom

hányinger

hasmenés

az arc, a nyak vagy a mellkas kipirulása

fejfájás

fáradtság

Ezekből van bármi?

2021. máj. 20. 16:01
 8/15 A kérdező kommentje:

Szia. Nem voltam még cukorvizsgálaton. Ez két hónapja történt kb. hogy vettem a cukormérőt, de mivel másnap reggel a házidokinál pont jó volt a cukrom, nem is foglalkozott velem… kicsit feladtam a küzdelmet, próbáltam nem foglalkozni a tünetekkel. De ma megint sikerült szédülnöm…

A felsorolt tünetek közül az izzadás, víz leveréssel együtt szokott jönni az arc kipirulása, de úgy mint amikor az ember szégyenkezik valamiért. Rettentő rossz érzés.

Fogyás-hízás is előfordul, de csak ritkán. Fejem, ha fáj az mindig a tarkó irányából szokott. Székletem szerintem tizenéve is van már, hogy lazább, de ezt betudom a reggeli kávézásnak. 😁😁

Fokozott étvágy is előfordul, olyankor is inkább az édességeket kívánom.

Fogalmam nincs mi van velem, azt gondoltam magánúton foglalkoznak velem rendesen, ha már fizetek az ellátásért, de ott is könnyen leráztak. Tanácstalan vagyok, azért jöttem ide a gyk-re, hogy hátha akad valaki, aki hasonló cipőben volt/van, mint én…

2021. máj. 20. 16:40
 9/15 anonim ***** válasza:

A két tünetegyüttest amit leírtam az a pajzsmirigy felülműködés és a dumping szindróma jelei voltak.

A dumping szindróma alapvetően legtöbbször hasi műtét után jelentkezik (lehet, hogy ezt is fogod róla találni magyarul) de jelentkezhet cukorbetegség vagy nyombélfekély miatt is.

A pajzsmirigy problémákat egy endokrinológus tudja megvizsgálni, ha TB-n keresztül szeretnél menni. Ha nem, akkor TSH, T3, T4, Reverz T3, Anti TPO, anti TGB és Vitamin D teszteket kellene megcsináltatni. Ha ezzel mész dokihoz, akkor már akár az első alkalommal tud mondani nemet vagy igent sokszor, és akkor csak egyszeri alkalmat kell kifizessél, ha mégse az.

Emellé érdemes megcsináltatni egy cukor terheléses vizsgálatot és egy éhgyomros cukrot. Amúgy is kell a pajzsmirigy problémák miatt, és ez a cukorbetegség diagnosztizálásában is segít (vagy kizárásában).

A tarkós fejfájás viszont magas vérnyomásra utalhat, ami szintén okozhat szédülést és ilyen szemcsés látást (nem tudom érthető-e, hogy mire gondolok). Persze a tarkós fejfájás lehet stressztől is, ahogy a nyak izmok összerándulnak, szóval ez nem definitív, de nem tudom, hogy milyen a vérnyomásod általában.

Bocsi, nem voltam a te cipődben sajnos, de próbálok segíteni a tudásommal, ami kicsi van :) megjártam sajnos én is egy pár orvost

2021. máj. 20. 17:52
 10/15 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy, köszönöm! 2016-ban csak pajzsmirigy ultrahangot sikerült kiharcolnom háziorvoson keresztül, nem találtak semmit. Februárban voltam vizelet illetve vérvételen. Csak a TSH-t nézette a doki, éppen az alsó határértéken volt… azt mondta semmi baj… kálium szintem lett magas, de valószínű az a covidttól, mert decemberben sikerült elkapnom.

Vérnyomásom alacsony, mindig is az volt, emiatt igyekszem sok folyadékot inni.

Azt gondolom nem együttműködőek az orvosok, legalábbis velem. Nem szabadna, de húzom-halasztom sokszor, hogy elinduljak bármerre, nem szeretnék munkahelyről sem már ennyit hiányozni, pedig muszáj lesz. Keresek valami magánklinikát vagy rendelőt és megmozdulok újra az ügyben. Holnap megyek a háziorvoshoz, megpróbálok azért tőle is kérni beutalót akár cukorterhelésre vagy valami. Eddig türelmes voltam, nem szóltam vissza, hogy nem értek egyet a döntéseivel, de úgy látszik holnap kénytelen leszek “verni az asztalt”, hogy vegyen komolyan… ☺️

2021. máj. 20. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!