Hogyan győzhetném meg közel 60 éves édesanyámat, hogy oltassa be magát?
3-as, és a konteosok idióták. Túl teszel rajtuk.
Ha nem akarja, akkor tartsd tiszteletben a döntését. Felnőtt ember, hadd döntsön a teste felett, mégha a gyereke is vagy.
Édesanyád mindenhová eljár, beleveti magát az élet és a közösség sűrűjébe, és (feltételezem), hogy nem kapta el a vírust/nem tudott róla/influenzának hitte 2020 januárja óta.
Nem gondolod, hogy ilyen aktivitással már rég elkaphatta? Ő rá tudna/rá akar beszélni, hogy ne oltass? Nem oltatnál, ha ő azt követelné? Nem hiszem.
Egyébként meg a félelem/rettegés/stressz rettenetesen legyengíti az immunrendszert, így azok sokkal inkább elkapják, akik percenként kezet mosnak, nem mennek sehová és folyamatosan rettegnek.
Anyukád tök nyugodt, nem érdekli az egész, ennek inkább örülni kéne, mert ez nagyon jó immunerősítő módszer.
És azt honnan tudod, hogy anyukádnál nem lépne-e fel valami súlyos mellékhatás? Ha mondjuk tudta nélkül covidos lenne és ráoltanak? Vagy allergiás a vakcina valamelyik összetevőre és nem tud róla?
Ha baja esne miattad, el tudnál számolni a lelkiismereteddel? Hogy te okoztad a baját az erőltetéssel?
Egyébként úgyse fogja azt tenni, amit te erőszakolsz rá, végül is egy felnőtt emberről van szó, 60 évesen még nem is számít öregnek valaki, gondolom az elméje is tiszta.
Az én anyukám 84 éves, szívbeteg és nem akar oltatni. De nem is örülnék, ha megtenné. Ha annyira oltatni akarna, akkor is ráhagynám. Azt csinál, amit akar, saját döntése.
Tavaly januárban (amikor a hivatalos közlemény szerint még nem volt itt a vírus) elkapta a covidot, furcsa, nem megszokott tünetekkel ment át rajta 2 nap alatt. A semmiből kezdődött egy szamárköhögés, és még aznap 39 fokos láza lett, ami másnapig tartott, aztán úgy elmúlt a betegség, ahogy jött. Rengeteg ismerősöm elkapta ezt a furcsa vírust még januárban (én is, rajtam 2 napos lázzal ment át, más tünet nem volt). Sokan tüdőgyulladást kaptak, fulladtak, 40 fokos lázuk volt, de egyikük sem halt meg. A sügősségi rendelésen hosszú sor állt, minden ott várakozó köhögött, fulladásra panaszkodott.
Anyukádnál, nálad vagy ismerőseidnél esetleg nem volt influenza-szerű betegség 2019. december/2020. január óta? Ha igen, simán lehetett a covid, csak akkor még nem tudtuk, hogy itt van, senki se aggódott.
Szerintem ne stresszelj, mert a végén még te fogsz lebetegedni, és anyukádnak kell ápolnia, aztán hallgathatod tőle a konteókat. :)
Aztán nehogy az oltás miatt haljon meg
:)
Erőltesd csak aztán majd megnézheted magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!