Hol kéne kivizsgáltatnom magam?
A problémám:
1.nagyon izzadok. Már kipróbáltam minden olyan izzadásgátlót, amire mások esküsznek. Nem használ. Mindig folt lesz a ruháimon. Nagyon kellemetlen. Amikor hidegben megyek ki vékony ruhában, akkor is érzem, hogy izzadok, annak ellenére, hogy a karom hideg. Amikor megyek futni pólóban, mások kabátban jönnek szembe.
2. Hőhullámok. A semmiből rámtör. Nem stressz hatására! Nyugalmi állapotban. A párom nyakig betakarózva. Én rövidgatya-póló, kitakarózva, ablak nyitva. Majd simán lever a víz. Ilyenkor főként a mellkasom és a homlokom lesz verejtékes. Ahogy fekszem az ágyon, olyan, mintha alulról égetne az ágy, ahol hozzám ér.
Az erős izzadás régóta van. A hőhullám csak kb 2-3 éve. Érzem, hogy ez nem normális. Próbáltam utánajárni, de mindig le vagyok pattintva. Kb 2 éve egy hormonvizsgálaton pajzs mirigyalulműködés látszódott, de akkor nem foglalkoztak vele, mert más miatt nézték. Akkoriban említettem a háziorvosnak az izzadást, megnézte ezt az eredményt, de azt mondta, nem tudja, mi lehet. Kb egy éve felhívtam, mert nagyon nehezen viseltem ezeket a dolgokat. Elirányított a nődokihoz, mert korai petefészek kimerülésem is van. Hátha amiatt. Közben csináltattam újra pajzsmirigy vizsgálatot: az most teljesen rendben volt. A nőgyógyász nézet hormonvizsgálatot, az is rendben. Azt mondta, menjek bőrgyógyászhoz. Érdemes? A bőrgyógyász foglalkozik hőhullámokkal??? Járjam végig az összes szakrendelést??? A változókorhoz még fiatal vagyok: 37 éves. Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy vizsgáltassam magam.
Köszönöm a választ! Nem tudom a változókort. Dokik nem mondták. Ezt hogy lehetne kideríteni? A petefészkemre mondták a kaáliban, hogy el van öregedve. De ezt tudta a saját nőgyógyászom is.
A táplálkozás? Nem eszek édességet, hozzáadott cukrot, fehérlisztet. 5-ször étkezek. Túlsúlyt nem tudom. Kb 66 kg vagyok, de rendszeresen sportolok. Fizikailag nagyon jó az állóképességem. Egyedül a hasamon van felesleg. Viszont nagyon kell figyelnem, mert nagyon hízékony vagyok. Kb a “ránézek egy zsömlére és meghíztam” kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!