Érdemes kivizsgáltatnom magam?
Arra gyanakodom, hogy "cukros" vagyok. Épp emiatt, kíváncsiságból 2 hétig nem ettem semmi cukrosat, nem is voltak tüneteim, vagy legalábbis nem annyira.
Ezek a tünetek az alábbiak:
- amikor ettem cukrot, viszketett a bőröm.. többnyire esténként. pl. a lábaim annyira száraz volt, hogy az alap bőrszínem jóval világosabb lett. igyekeztem nem vakarni, de mikor vakartam, kis fehér elhalt bőrdarabkák jöttek le a lábamról. ez a cukormentes hetek alatt csökkent.
- rengeteget iszok. mindegy hogy cukrot eszek e vagy sem. ezáltal sokat is pisilek.
- nem minden éjjel, de pl. amikor a 2 hét után újra ettem cukrot, éjjel 5x ébredtem fel, annyira szomjas voltam, kiszáradt a szám.
Szerintetek ezek utalhatnak diabéteszre? Érdemes megnézetnem?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 2. válaszoló!
Az olvasottak alapján ezek a tünetek megfelelnek a cukorbetegek tüneteinek.
Mi az, ami miatt máj és bélproblémám van szerinted? Milyen vizsgálatra küldenél? (ha már ezekből tudod a probléma okát..)
A patikai vércukormérés semmit nem ér.
Szerintem nem cukorbeteg vagy, de ha már így felmerült benned ki kell zárni. El kell menni laborba és nézni egy éhomi cukrot, és akkor ha már ott vagy érdemes vesefunkciót, vérképet, ionokat, májfunkciót is nézni. Háziorvos tud adni beutalót.
köszönöm a válaszokat! elmegyek dokihoz, kérek egy teljeskörű vérképre beutalót (ez mindent néz? ha valamilyen baj van, kimutatja?).
2. válaszoló! lennél szíves leírni, hogy milyen tüneteid, problémáid voltak, és végül mi volt az oka, mi lett a megoldás? érdekelne, főleg ha azt mondod, hasonló tüneteid voltak, mint most nekem. előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!