Tényleg vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy az asztmaroham fejben dől el, és emiatt lenézik az ezzel küzdőket?
Jaj ne is mondd, van aki azt hiszi, hogy a homoszexualitás betegség.
Ne foglalkozz ezekkel az észlényekkel, az asztmarohamot rengeteg tényező kiprovokálhatja kezdve a porral, pollenekkel, a terhelésen át a stresszig. Tipikus tesitanár, aki addig futtatja a gyereket, míg meg nem hal. Rájön a roham, aztán megfenyegeti, hogy megbuktatja, mert csak lógni akar.
A tényezőket ismerem, én is asztmás vagyok. Eddig akárkivel beszéltem erről, mind elfogadó és segítőkész volt. Nem mondanám hogy "tipikus" tesitanár, régen ez lehet így működött, de ma már felkészültek ezzel kapcsolatban, még ha esetleg nem is tudják pontosan, hogy mi ez.
Ezért volt számomra meglepő, hogy több helyen olvastam ilyet, de nem találtam olyan kommentet, ill. nem beszéltem még olyannal aki tényleg így gondolkodna erről.
Nem hallottam még ilyenről, de gondolom a pánikrohamnal keverik. Az is fulladásos cucc és az ember egyszerre hiszi hogy meg fog fulladni, és hogy szívrohama van. Gondolom erre értik hogy fejben dől el, mert ez egy pszichés betegség.
Mondjuk ritka is lehet aki meg tudja különböztetni a kettőt laikusként, ha látja épp lezajlani valamelyik rohamot.
#5 igen, én pl. egy kis rohamot légzőgyakorlattal szüntettem meg :)
Meg ugye a stressz is kiváltó tényező lehet.
Ha jól tudom, krónikus hörgőgyulladás a másik elnevezése.
3.
Hát ha még tudnád, hogy a pánikroham sem a fejben dől el. Genetikai (kémiai) oka van annak is.
8, hát ha még tudnád hogy nálam diagnoszizálták a pánikrohamot egyéb mentális betegségekkel együtt, és pontosan tudom a mechanizmusát.
Sajnos nem úgy megy hogy beveszek egy gyógyszert, helyreáll az agyam megborult kémiája és minden rendben...
Pszichoterápiával szinten lehet tartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!