Mikor lehet majd kapni Moderna Johnson & Johnson esetleg Pfizer oltást, jelenleg oltanak valamelyikkel?
Pedig az AstraZeneca kb ugyanazt tudja, mint a Jahnsen, sőt, a hatékonysága még jobb.
A Jahnsent egyébként most oltóbuszokra küldik. A Pfizerek a kiskorúaknak mennek, meg második körös oltásokra mennek. 30 ezer Moderna megy háziorvosokhoz, de az praxisonként kb öt adagot jelent, és sokan várnak még rá, illetve Pfizerre olyanok, akik mást nem kaphatnak, a háziorvosok először nekik ajánlják fel. Max olyan körzetben van rá esély, ahol kevesebb az idős ember, vagy krónikus beteg.
Pfizerre szerintem leghamarabb így június végén lehet foglalni időpontot, addig jön be elég, és kénytelenek lesznek bedobni, mivel nagyon lelassultak most az első körös oltások a többi vakcina elutasítottsága miatt.
#3: 48 éves daganatos betegként január óta vártam rá, most már nem várhatok tovább, pénteken megyek AstraZenecára.
És nagyon sokan vannak még így vele sajnos, akik mást nem kaphatnak. Én is kockázatot vállalok békét, de még mindig ez a kisebb kockázat, mint a fertőzés. Legalábbis az én esetemben.
A J&J vakcina veszélyesebb az AstraZenecánál ha a vérrögképződést nézzük.
Sputynik technológiailag testvére a J&J- és AZ-nak ezért szkeptikus vagyok vele kapcsolatban. Az adatok körül titkolózás van, gondolok itt a mellékhatásokra. A brazil bevizsgálás meg azt eredményezte, hogy a felhasznált adenovírus szaporodásra képes, tehát hanyagság van a gyártásban.
A Sinopharm nem nyújt elég védelmet, szinte értelmetlen beadatni. Vagy legalábbis nem szabad csak erre hagyatkoznia nyájimmunitáshoz. Lásd arab emírségek vagy tegnapelőttről a Seychelle-szigeteki esetet. A lakosság 62,2%-t beoltották Sinopharmmal, sokat nem értek vele, kiújult a járvány, jöhet egy 2 hetes lockdown megint.
Én is várok a Pfizerre vagy a Modernára. Röhej egyébként, hogy külföldön hamarabb megkapnám a Pfizert ha kérném, csak ugye itt nem kapok akkor plasztik igazolványt és nem tudok igénybe venni semmit.
Ha neked annyira nem sürgős akkor várj a Pfizerre. Már csak azért is mert valszeg lesz még 4. hullám ősszel vagy télen. Én már arra készülök, hogy augusztusban remélem lesz és akkor adatom be magamnak s így a következő év tavaszáig remélhetőleg védett leszek.
5-ös vagyok.
Na, akkor OV-nek vörös lett a feje, rövidesen lehet időpontot foglalni 18-59 év között, még ma megnyitják a foglalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!