Melyik vakcina a biztonságosabb és hatékonyabb? A Szputnik vagy a Johnson?
Egyik sem :D.
Akkor ha már oltakozol Sinopharm, mert még leőlt covidott tartalmaz. Az meg egy nagyon naiv gondolkodás, hogyha Orosz, kínai vagy Brit a cucc akkor az gyenge meg biztosan akkor az az ami megől. De ha jön egy Lengyel, Belga vagy akármilyen vakcina akkor az biztos jó. A kínai is eléggé hatékony attól függetlenül még, hogy azt állítják, hogy nem. Csak leirom, hogy a vakcina gyártók közt megy a háború ezerrel. És a kínaira azert tudják rá fogni, hogy gyenge. Mert, hogy hagyományos módon készítik. És ebből a többi gyártó hasznot akar húzni. A haverjaim pedig meg már a Novavaxot várják. Mert, hogy jajj istenem azt lengyelek is gyarthatjak. Ettől még lehet az a legveszelyesebb is. De amúgy, hogy a kérdésre válaszoljak inkább szerintem a Szputnik. Pl az astra sem azért lett szar mert Brit. Hanem mert az ő cégük pont olyan, hogy népirtást akarjon rendezni a vakcinájukkal. A Johnson sem biztos, hogy szar. De arra nem tudok ki emlékszik, hogy rákkelto hintoport árulták amiről ezt tudták is. Mégsem vonták ki a forgalomból amíg meg nem basztk őket. Szóval ez alapján simán kilehet jelenteni, hogy annyira legalább eloiteletett gerjesszen egy emberben mint az orosz jelző. + még ráadásul emberi abortuszmaradványokat tartalmaz. Hát tudod ki fogja azt beadattni?! Bár én eleve csak a Sinopharmot adattnám be.
Abszolút meg tudom érteni a félelmeidet, de a "kisebb" rosszat kell választani (bár ez az én véleményem). A Covid nagyon nagyon jól terjed, egyre fiatalabbak kerülnek korházba és a fertőzésnek is lehetnek hosszútávú hatásai.
Sokan félnek a AstraZenecától, pedig kevés szó esik szó róla, de a Covid-tól sokkal súlyosabb és nehezebben kezelhető szövődmények léphetnek fel. Ismerőseim körében sokan kaptak Astra-t, egy napig sajnos szinte mindekit kiütött, de utánna mindenki jól volt. Kevés szó esik róla, de a vakcina által bejutatott ellenanyag csak pár napig marad a szervezetben, egy idő után lebomlik.
Hatékonyságot szerintem felesleges nézni, mert az sokkal jobban függ az egyéntől, ettől függetlenül lehet tudni hogy az újabb generációs oltások (mRNS és vektor alapú) hatékonyabbak lehetnek.
De válaszolva a kérdésedre: ha lehetne választani, én az oroszt kérném a helyedben. A Johnson-t csak akkor, ha nem szeretnél egy ismétlő oltást vagy biztos akarsz abban lenni, hogy utazhatsz nyugatabbra (bár jelenleg úgy tűnik a legtöbb európai ország simán el fogja fogadni az orosz oltást is).
Jót akarsz magadnak? Akkor egyiket se adatod be!
(Tessenek lepontozni a 0% összhasznosság a célom!)
Köszönöm a válaszokat. Kedves első, a kínait pont azért nem akarom beadattni. Mert "inaktivált coviddot tartalmaz" És mivel most amúgy meg a népírtás a cél ezért a kínai lehet olyan, hogy beadják most Májusba. És 1-2 hét múlva az első vagy második oltás, után covidos leszek. Ha nem más akkor majd mondjuk jövő télen de akkor sem szeretnék az lenni. Na meg nagyon kiakarják innen tiltani a kínait. Nem akarom azt, hogy beadattom magamnak. Utána nyáron kideruljon, hogy az gyenge és aki azt adatta be újra kell oltania. Ezzel még nagyobb veszélynek kitéve magam. A subunittes oltásoknál kevésbé tartok ezektől . De szerintem jövő hónapba meg nem lesz Novavax vakcina Mo-n.
#2 Nos a helyzet az, hogy a nyáron Európán belül is elmennénk nyaralni. Pl Svájcba, Olaszországba esetleg Görög és Törökbe. Na meg elmegyünk majd Costa Ricába is. Nem tudom a sputnikot miért nem engedik máshol amikor pedig az egy erős védelmet adó vakcina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!