Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Covid oltás: Ellene vagy...

Covid oltás: Ellene vagy mellette?

Figyelt kérdés
Èrzitek azt, hogy baráti társaságotokat kettészakítja, ha ellentétes nézeteket vallatok ezügyben? Hogyan nyilvánul ez meg?
2021. máj. 3. 06:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Ellene, az, hogy ennyire erőltetik hogy oltasd be magad, méginkább arra ösztönöz, hogy kerüljem mint a kolerát..
2021. máj. 3. 08:25
 12/18 anonim ***** válasza:
30%

Amíg nem hal meg ebven egy családtagod, addig ilyen nagy a pofád az oltás ellen. Kívánom, maradjon is ez így.

Sajnis apámat elvesztettem egy ilyen felelőtlen ember miatt.

2021. máj. 3. 08:45
 13/18 anonim ***** válasza:
59%
Családtagjaim oltják magukat,mielőtt baromságokat írsz egy ismeretlennek, ebbe nincs is beleszólásom, de én már had döntsem el magam hogy akarom e magamnak vagy sem. Amúgy sem vagyok a veszélyeztetettek között, akkor meg minek kapkodjam el? Hordozó meg azután is lehetek, szóval egyáltalán nem éri meg számomra a kockázatot.
2021. máj. 3. 08:58
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Az ismerőseim nagy része mellette van. A preferenciák eltérnek. Modernából kevés van, de ezen kívül mindenféle oltás előfordult már, és mindenki elégedett a saját választásával. Senki nem néz le, szól meg senkit a véleménye miatt, azt se, aki egyáltalán nem oltat.
2021. máj. 3. 09:10
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Az ismerőseim jelentős része nincs ellene, inkább bizonytalanok vannak, voltak halottak covid miatt, volt, akit nagyon legyengített.

Én mellette vagyok, de nem mindegy, melyiket kapom. Most olvasgatom a részletes ismertetőket az egyes oltóanyagoknál, a Szputnyikot kockázatosnak érzem, mert volt/van olyan problémám, ami kapcsolódhat az egyik szemponthoz, aminél ellenjavallt, nem akarok kockáztatni, az Astrán vacilálok, mert állandó gyógyszert szedek valamire, próbálok tapasztalatokat gyűjteni másoktól, akik ezt kapták hasonló gyógyszer mellett, hogy ők hogy vannak, van, ahol azt olvastam, hogy a Pfizer kockázata is hasonló ilyen tekintetben, akkor meg mindegy lenne, melyiket kapom ebből a kettőből, a Sinopharmról nem győztek meg, túl sok a kérdőjel számomra, hogy megbízható-e nekem vagy sem.

Szeretném alaposan körüljárni a dolgot, hogy a legkisebb kockázatot tudjam vállalni. Lehet, hogy egyes kockázatoknál kicsi az esély, de ha én vagyok a millióból az az egy, akinél bajt csinál egyik-másik, akkor nem vigasztal, hogy mások jól vannak.

A nemzetközi elfogadtatás menete is zavar, ha jó, miért nem fogadják el több helyen, miért kell még plusz megállapodásokat kötni, ha még várni kellett volna a bevezetéssel, miért rohantak a beszerzésért azok az országok, akik ráálltak ezekre az oltásokra.

2021. máj. 3. 09:28
 16/18 anonim ***** válasza:
45%
Mellette, szerencsére a barátaim se oltásellenesek. Távolabbi ismerősök, rokonok között van ilyen, de velük nem sokat beszélek amúgy se.
2021. máj. 3. 10:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Baráti és családi körben a többség oltatta magát. Van aki még vár oltásra, néhányan teljesen elzárkóznak. A kapcsolat ettől a ténytől miért romlana meg? Ők elfogadták, hogy van aki oltott, mi elfogadtuk, hogy ők meg nem szeretnének. Ettől még egy társaság vagyunk, igaz mi nem örök félelemben élünk. Nem bagatelizáljuk el a vírust, de a vaskaput sem csukjuk magunkra, hogy nehogy találkozzunk valakivel.
2021. máj. 3. 15:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ragaszkodom olyan barátokhoz, akik e szempont szerint választanak barátokat, hogy oltott, vagy nem oltott.🤷

Szóval nincs ilyen problémám, és nem is lesz.

2021. máj. 4. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!