Aki most gyógyult ki kb mikorra számíthat védettségi igazolványra?
Én ma benn jártam és megtudtam a nagy igazságot
Ha nem jelent le a háziorvos gyógyultként megszìvtad hivatalosan még mindig beteg vagy....
#11: Engem nem érint, én megkaptam, de elvileg akit nem jelent le a doki gyógyultnak, annak nem szüntették meg a karanténját sem. Legalábbis amikor én elkaptam, a karantén határozatban nem szerepelt végdátum, csak a férjemnél Ő, mint kontakt 10 napot kapott, nekem azután oldották fel, hogy a háziorvos gyógyultnak nyilvánított.
Ha ez nem történt volna meg, tuti felhívtam volna az orvosomat.
Ha lejelentett betegnek, kellett volna, hogy felhívjanak a népegészségügytől, és kellett volna határozatot kapj utána. Legalábbis nálam így volt. Nekem utána volt egy negatív tesztem is (kórházhoz kellett), a doki akkor minősített gyógyultnak. Még aznap megkaptam a karantént feloldó határozatot is. Rá két hétre meg is jött a kártya.
Azért az durva, hogy ilyen adminisztrációs hiányosságok miatt vannak olyanok korlátozva, akik jogosultak lennének rá. Hallottam olyanokat is, akik mindkét oltásokat megkapták, de a háziorvos ugyanígy nem rögzítette, és azért nem érkezett meg a kártyájuk. Gondolom, utólag azért lehet rögzíteni. Vagy már késő? Kitartás..
Igen lehet utólag
Csak érted az idő szeretnék egy kávét meginni szeretném a nagypapám látogatni stb
Mi se kaptunk semmiféle "határozatot", egyszer felhívott minket a népegészségügy hogy hogy vagyunk, és ennyi volt.
A doki meg hülyének nézett minket, hogy minek hívogatjuk a 10 nap leteltével, természetesen feloldódik a karantén és mehetünk ahova akarunk. (Párom ezután még pozitív tesztet produkált.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!