A 18 éven aluli oltásra regisztrálóknak kell valamilyen szülői hozzájárulást is csatolniuk?
18 év alattiakat nem oltanak.
Amennyiben majd oltani fogják a korosztályt, akkor kell szülői engedély, mert kiskorú vagy.
A Pfizert 16 éves kortól adják itthon is. Szülői engedély kell, de 16 évesen, ha te akarod az oltást, akkor a háziorvosoddal is beszélhetsz, szerintem a szüleid meg fogják érteni, hogy ebben már elég nagy vagy, hogy dönthess. Nem tudom, mennyire lehet értelmesen ezt a problematikát a szüleiddel megbeszélni, de a helyi védőnő, családsegítő mindenképpen segít, ha egyedül nem tudod végigküzdeni.
Úgy gondolom, hogy elég okos vagy, meg fogod oldani ezt a dolgot ;-)
Válasz a privát üzenetre:
"Jó napot!
Írta valamelyik kérdés alá, hogy 16 éves kortól oltanak itthon, Pfizerrel is. Az oltási regisztrációnál én ezt a sort találtam:
"A 18. életévét be nem töltött személyekre vonatkozó regisztrációk jelzés és további adatkezelés nélkül törlésre kerülnek."
A kérdésem/kérésem az lenne, hogy tud valami linket vagy forrást csatolni az állításához?
Előre is köszönöm!"
A 18. életévét be nem töltött személy oltását a szülője, gyámja kezdeményezheti ugyanazon a regisztrációs oldalon, ahol mindenki más. A szülőtől, gyámtól beleegyező nyilatkozat szükséges.
Egyelőre Magyarországon 16 évesnél fiatalabbakat még beleegyező nyilatkozat mellett sem lehet oltani.
A háziorvostól lehet bővebben tájékozódni. Most oltják például az érettségire készülőket Pfizerrel. Ők is mind 18 éven aluliak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!