Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha kapok most Covid oltást,...

Ha kapok most Covid oltást, akkor később kaphatok egy másik típusút is?

Figyelt kérdés

Dilemmázom, mert a háziorvosom felajánlotta hogy jövő héten kaphatnék orosz oltást. Én eredetileg úgy terveztem, hogy csak azokat fogadom el, amik az egész EU-ban elfogadottak, mert tervezek külföldre utazni a jövőben és nem akarom, hogy a nem megfelelő oltás miatt esetleg ne tudjak szabadon utazni (tehát pl. valamelyik országba a Pfizert elfogadnák, de az oroszt nem).

Viszont fiatal vagyok, egészséges, így ki tudja, mikor jutnék hozzá a nyugati oltásokhoz, lehet hogy még hónapokig várnom kellene. Ezt sem akarom, szeretnék minél előbb védett lenni saját magam és a környezetem érdekében.

Szóval az jutott eszembe, hogy az úgy működhet-e, hogy most megkapom az orosz oltást (és 3 hét múlva a másodikat is), ha pedig már nyílnak a határok, mondjuk néhány hónap múlva nyáron, akkor beadatom a Pfizert vagy a Modernát is? Vagy az nem működik, hogy az egyik fajta oltás után néhány hónappal ráoltanak egy másik fajtával?

Tud valaki erről valamit?

2021. ápr. 8. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha már oltottként leszel nyilvántartva, elég esélytelen lesz másik oltáshoz jutni:(
2021. ápr. 8. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem fogsz másikat is kapni
2021. ápr. 8. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Fél év múlva elképzelhető, hogy magánúton kaphatsz, mert idővel biztosan kerülni fog magánszolgáltatókhoz is. Oroszt amúgy lehet, hogy elfogadja za EMA, de valószínűleg csak június végefelé. Én dilemmáznék, ha most ajánlanák fel a Szputnyikot, a Sinopharmot viszont egyértelműen elutasítnám. Én is az utazás miatt, mert Szputnyik maúgy szvsz jobb, mint az AZ.
2021. ápr. 8. 16:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Orvosilag lehetséges, hogy a Sputnik után mRNS vakcinával is beoltsanak. (Kísérleteztek ezzel talán a britek, AZ+Pfitzer kombóval, de az kb ugyanaz.) Hogy az állam kifizeti-e, az már kérdéses.
2021. ápr. 8. 16:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy idő után igen
2021. ápr. 8. 17:16
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as

Milyen fél év múlva? 1 hónap múlva térdig gázolunk a vakcinákban, főleg a Pfizerban, bármikor be lehet sétálni oltásra azonnal, bármelyikkel.

2021. ápr. 8. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:

6:

Ok, most hol kaphatok oltást, szívesen kapnék, de a haziorvosomnál most kezdik a 60-as években születetteket, én meg a 80-as években születtem, és közben hétről hétre többen regisztrálnak a nalam idősebbek közül. Mond hová menjek, már indulok is!

2021. ápr. 8. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, 1 hónapot írtam, nem holnapot.
2021. ápr. 8. 23:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Jövő héten lazításokat jelentenek be, és a már beoltottaknak előjogokat. Két héten belül +2 millióan fognak regisztrálmi, úgyhogy 1 hónap múlva is hiany lesz itthon oltásból.
2021. ápr. 8. 23:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Majd meglátjuk.
2021. ápr. 8. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!