Ha kapok most Covid oltást, akkor később kaphatok egy másik típusút is?
Dilemmázom, mert a háziorvosom felajánlotta hogy jövő héten kaphatnék orosz oltást. Én eredetileg úgy terveztem, hogy csak azokat fogadom el, amik az egész EU-ban elfogadottak, mert tervezek külföldre utazni a jövőben és nem akarom, hogy a nem megfelelő oltás miatt esetleg ne tudjak szabadon utazni (tehát pl. valamelyik országba a Pfizert elfogadnák, de az oroszt nem).
Viszont fiatal vagyok, egészséges, így ki tudja, mikor jutnék hozzá a nyugati oltásokhoz, lehet hogy még hónapokig várnom kellene. Ezt sem akarom, szeretnék minél előbb védett lenni saját magam és a környezetem érdekében.
Szóval az jutott eszembe, hogy az úgy működhet-e, hogy most megkapom az orosz oltást (és 3 hét múlva a másodikat is), ha pedig már nyílnak a határok, mondjuk néhány hónap múlva nyáron, akkor beadatom a Pfizert vagy a Modernát is? Vagy az nem működik, hogy az egyik fajta oltás után néhány hónappal ráoltanak egy másik fajtával?
Tud valaki erről valamit?
3-as
Milyen fél év múlva? 1 hónap múlva térdig gázolunk a vakcinákban, főleg a Pfizerban, bármikor be lehet sétálni oltásra azonnal, bármelyikkel.
6:
Ok, most hol kaphatok oltást, szívesen kapnék, de a haziorvosomnál most kezdik a 60-as években születetteket, én meg a 80-as években születtem, és közben hétről hétre többen regisztrálnak a nalam idősebbek közül. Mond hová menjek, már indulok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!