Aki szedett Merckformint, milyen mellékhatásai voltak, és mikor múltak el?
Én is 1 szemmel kezdtem naponta, aztán lett 2 szem, és most 2 hét után járok 3 szemnél.
A tej nekem is bejött. Reggelire és vacsorára étkezéshelyettesítő tejes proteinitalt iszom, azzal veszem be, és akkor valóban nem olyan rossz. Persze, lehet hogy a proteinitalban lévő nagyadag b vitamin segít, ami közismerten jó hányinger ellen. :)
Már diétáztam a Merckformin előtt, és ettem napi 5-6-szor, de már egyszerűen nem megy a hányinger miatt. :(
Szia, a legutolsó válaszoló voltam. Kipróbáltam, ha úgy veszem be, hogy a tablettát elfelezem, felét evés közben, felét evés után.
Meg kell mondanom, hogy nem érzek mellékhatást. Nincs hányingerem, legalább is ha meglátok kaját, nem megy a hasam sem. Egy - másfél hónapja most először. :))
szerintem próbáld ki!!
Képzeljétek, én ma el is ájultam. :( Azt mondta az ügyeletes orvos, hogy vegyek vissza 2x1-re.
Megpróbálom ezt a felezős megoldást.
Sziasztok!
Látom, hogy régi a téma, de engem most speciel ugyanez gyötör mint a kérdezőt. 2 hete kezdtem szedni MF 850-et. Napi 2x1 lenne az adag, de még nem jutottam el odáig, hogy be tudja venni ezt, 1,5 tablettát szedek 3x elosztva. De iszonyú a hasmenés. A fájdalomhoz már hozzászoktam, de kimozdulni se nagyon merek, 1,5 órára van a munkahelyem, kínszenvedés és félelem minden nap az utazás. Elmúlik ez egyszer a mellékhatás?

Ahogy írtam, nekem sosem múlt el a hasmenés és hányinger a Merckformin mellett. :( Remélem, neked elfog. Elviekben 2-3 hétig tart a hozzászokás. Nekem legalábbis ezt mondták anno.
Ha van rá lehetőséged, irass inkább Merckformin XR-t, az sokkal ritkábban okoz mellékhatásokat. Nekem semmi bajom nem volt mellette.
Sziasztok!
Nekem is IR-em van. 1 éve próbálkozunk a babával de sajnos eddig nem sok sikerrel. Elmentem dokihoz aki felírta a Merckformint. Napi 1 szemet kell bevennem, majd 2 hét után 2 szemet. Félek ettől a hasmenéses dologtól. Ma vettem be az első szemet... kíváncsi leszek, jelentkezik-e valamelyik mellékhatás! :S
Sziasztok!
IR-es vagyok. 1 hete szedem a Merckformint. 1000 mg felét. Hasmenés nincs, hascsikarás van. És tegnap óta hányinger... Meddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!