Aki szedett Merckformint, milyen mellékhatásai voltak, és mikor múltak el?

szia, én frissen regisztrált cukorbetegként kezdtem merckformint szedni. akkor volt 30 kiló feleslegem.
megkezdtem a cukorbeteg diétát - potyogtak le a kilóim, olyan 25-30 kiló 3 hónap alatt.
akkor ütött be a krach a merckforminnal (pontosabban akkor még adimettel).
az nem kifejezés, hogy hasmenés! olyan volt, mintha callici fertőzésem lett volna: 3 hónapon át napi 18 alkalommal kimenni / kirohanni a vécére. borzalom volt!
ez párosult egy elviselhetetlen bélfájdalommal (ezt elmondani sem tudom, milyen, mert nem a hasa fáj az embernek...)
néha ehhez társult hányinger is.
próbálkoztunk variálni a kiszereléssel, végül felére csökkentettük az adagot - akkor megszünt (2x850-ről 2x500), majd nemrég az értékeim romlása miatt megemeltük 3x500-ra, de lekopogom, a tünetek nem tértek vissza.
én is amúgy állandó székrekedéssel küzdök. először örültem a hasmenés tudatának - de ez sokkal rosszabb volt, mint a hasmenés. és mindig kaja után 20-30 perccel kezdődött a menet.
Szia. Köszi a gyors és részletes választ. Én most 3x850mg-ot szedek. Ismerős a fájdalom is... Nekem a gyomorszájam fáj időnként. :( Jaaa, és időnként folyamatosan büfögök. :(
Nem tudom, meddig tarthatnak a mellékhatások, és elmúlnak-e majd egyáltalán. :(

bocs, kimaradt, hogy lényegileg akkor kezdődtek, amikor lefogytam. lehet, hogy ennek köze volt ehhez.
nekem émelygés, hasmenés, bélfájdalom... először adimettel, majd ugyanez a merckforminnal, végül a felezett merckforminnal oké lett a dolog. sokakat, úgy hallottam, levesznek róla a hasmenés miatt.
nekem böfögés nem volt, a gyomorfájdalomra nem emlékszem, de el tudom képzelni, hogy az is volt. de sokkal inkább a belek fájdalma maradt meg. volt, hogy összegörnyedtem az utcán, és azon imádkoztam, hogy szárazon hazaérjek. ennyire súlyos volt a dolog.amikor még nem tudtam, hogy ettől van a hasmenésem (egy nyaralás alatt), bevettem széntablettát. az is egészben jött ki.
szerintem mindenképpen szólj az orvosodnak, tisztázzátok.
te is cukorbeteg vagy egyébként? vagy PCOS-es?

Én PCO-s vagyok, és inzulinrezisztanciám van. Ezekre kaptam. Nekem azt mondta a dokim, hogy kaja közben vegyem be, sok folyadékkal.
Az végképp nem menne, hogy többszörre vegyem be! A 3szori étkezés is a halál! 1szer ha ennék egy nap, ha nem lenne muszály a gyógyszer miatt 3szor enni.
Akkor ha jól értem, senkinél sem múltak el idővel a mellékhatások, csak az adag csökkentésével, amúgy, nem múltak el. :(

Szia, én kicsit több mint 1 hónapja szedem, nekem IR-em van. Azonnal napi 3x500 -asat kaptam, amit gyorsan napi 2x500ra csökkentettem, a hasmenés miatt. De most is kb. 6x járok naponta, amit nagyon nehéz kibírni, iszonyú a fájdalom.
Nemrég rájöttem, ha tejjel veszem be, persze étkezés után, akkor kicsit jobb.
A nőgyógyász nem nagyon szól bele, hogy szedem, csak szedjem.
Mióta szedem, a kaját nem kívánom, az édeset sem :)), sőt enni sincs kedvem, de az első hónap után -5 Kg.
Most megpróbálom az 500-at is felezni, hátha jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!