Hogyan ápoljam a bőröm, hogyan fejezzem be önmagam bántását?
Figyelt kérdés
Hosszú ideje fennáll ez a helyzet. Már lassan 20 éves vagyok, gyerekkorom óta jöttek ki rajtam miteszerek és pattanások. Mára ez már egyáltalán nem is lenne vészes, ha nem piszkálnám a bőrőm. Még nem sikerült megfejtenem az okát, de ha nem tudok koncentrálni, feszült vagyok vagy kellemetlenül érzem magam, elkezdem piszkálni az arcomat, a hátamat és a vállamat. Ezen szeretnék változtatni, felhagyni ezzel a káros szokással.
Valaki, aki hasonló cipőben járt, nektek mi volt az első lépésetek ezügyben, és hogyan tudtatok leszokni véglegesen?
2021. márc. 11. 20:22
1/3 anonim válasza:
Ugyan ezt csinálom, néha még most is, ha tudom, hogy pár napig senkivel nem találkozom. Én olyankor mindig csinálok valami más kényszercselekvést. Pl rág a tollad, bizirgáld a hajad, még ezek is jobbak. Sajnos nem tudok ennél hasznosabb válasszal szolgálni, ehhez önuralom kell.
2/3 anonim válasza:
En is ugyanezt csinalom :D az arcom, fejborom piszkalom vagy a vallamat es hatamar vakargatom. De orulok, hogy ezzel nem vagyok egyedul :)
3/3 anonim válasza:
Vegyél stresszlabdát (egy-két ezer forint) és azt piszkáld! Legyen kéznél, nyomogasd azt, káros kényszercselekvések helyett! Nekem segített! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!