Káros lehet az egészségre a fogkrém?
Figyelt kérdés
Az antibakteriális fogkrém okozhat kárt az egészségben? Ugye a bélben nagy részt jótékony baktérium élnek, ami jelentős részét teszi ki az emberi immunrendszernek. A fogakon nem élnek "jó" baktériumok?2021. márc. 10. 18:31
11/18 anonim válasza:
Az ásványvizek egy részébe mesterségesen tesznek bele anyagokat.
De ezzel mi a probléma, ha hasonló a természeteshez?
12/18 A kérdező kommentje:
Ha nem káros, akkor semmi. Azonban a fluoridról azt hallottam, hogy a koncentrációs táborokban őrzött raboknak is azt adták, hogy engedelmesebbek legyenek. Fogalmam sincs, hogy igaz-e vagy sem, de biztonságosabbnak találom inkább kerülni a mesterséges formákat...
2021. márc. 10. 19:49
14/18 A kérdező kommentje:
Ha beírod a google-ba, hogy "fluorid koncentrációs táborok", akkor kifogja adni a találatokat. Ha keverem is, nem én keverem, mert nem én vagyok ennek a szellemi szerzője.
2021. márc. 10. 19:54
15/18 A kérdező kommentje:
Itt van például ez a cikk, ami szintén megemlíti:
2021. márc. 10. 19:56
16/18 anonim válasza:
Még sose hallottad azt a mondást, hogy kis mértékben orvosság, nagy mennyiségben méreg? A dolgok 99%-ára igaz, hogy nagy mennyiségben árt. Még a vitaminokra is. Te meg azért félsz a fluoridtól, mert nagy mennyiségben káros. Igaz, hogy a szükségesnél kisebb mennyiségben is káros (lásd fogszuvasodás, csontok gyengülése, stb.), de az már nem érdekes, mi?
17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem élelmiszerrel, ivóvízzel eleget viszek be. Bár nem tudom mennyi van a vezetékes vízben, megmondom őszintén.
Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a dolgok másik aspektusára is, elfogok rajta gondolkodni.
2021. márc. 10. 21:10
18/18 anonim válasza:
A fluoros fogkrem sem karos. Anno egy idiota kitalalta a fluor tablettat, na az mergezo volt.
Ez a bakteriumos marhasag meg a szezon es fazon keverese.
Mosd a fogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!