Káros lehet az egészségre a fogkrém?
A felnőtteknek szóló, fluoros fogkrém nagy mennyiségben káros, ha lenyeled.
Egyébként nem.
Hiába kerülöd, az ivóvjzben is van - szerencsére. Nem véletlenül találták ki a fluoridos fogkrémet. A szervezetnek szüksége van fluoridra (18 éves kor fölött 3,5 milligrammra) a csontok (a fog is az ugyebár) törékennyé válnak, a fog szuvasodik ha nem jut elegendő a szervezetbe. A fluordios fogkrém pedig pont a szuvasodást, a baktériumok elszaporodását gátolja.
A fogkrémet nem szokás lenyelni, így nem okozhat "kárt az egészségben". Ha lenyeled, az nem egészséges, de megbetegedni nem fogsz tőle - hacsak nem minden fogmosásánál lenyeled.
Az ívó vízben természetesen van benne. Egyébként van élelmiszerekben is(például halakban).
A mesterségesen fogkrémekbe tett fluoridot mégis kerülöm, mert én személy szerint rosszakat hallottam róla.
"A mesterségesen fogkrémekbe tett fluoridot mégis kerülöm, mert én személy szerint rosszakat hallottam róla."
Igen, a mesterségesen a fogkrémekbe tett fluoridnak híresen rossz a híre. Főként a helyi vegyesbolt előtt szokta az öreg néniket késsel kényszeríteni, hogy átadják értékeiket. Szóval a mesterséges fluoriddal csak óvatosan!
Természetes testvérével nincsen semmi gond, a közösség oszlopos tagjának tartják.
Az ásványvízbe is mesterségesen teszik bele, én úgy tudom. (ez lehet nem így van)
Vannak olyan ásványvízek, amelyekben nincs fluorid. Legalábbis az összetevői között nincs feltüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!