Mit csináljak hogy nyeljem le a kapszulát? Ha össze ragom és csak azt nyelem le ami benne van az úgy jó?
Figyelt kérdés
Hajamra kéne szedni hogy ne hulljon és nagyon nagy kapszula. Hogy kell lenyelni?
Olvastam neten hogy ha ezt a kapszulát szét ragom nem jó helyen szívódik fel.
2021. febr. 16. 19:55
1/8 anonim válasza:
Jó nagy korty vízzel.... úgy simán menni fog.
2/8 A kérdező kommentje:
De félek hogy félre nyelem, megfulladok 🙄
Kis koromban valami gyümölcsöt félre nyeltem azóta félek.
2021. febr. 16. 20:06
3/8 anonim válasza:
Tablettat nem fogsz felrenyelni. Egyben kell lenyelned, nem veletlenul van kapszulaban. Ha fobiad van, akkor irany a pszichologus.
4/8 TR75 válasza:
A kapszulákat és a bevonatos tablettákat egyben kell lenyelni, nem véletlenül így készül.
5/8 anonim válasza:
Nekem sem megy könnyen, úgy szoktam hogy előtte iszok egy-kèt kortyot aztán egy nagyobbal megy a kapszula is.
6/8 anonim válasza:
nem nyeled félre a nyelő reflex miatt sem, én fiú vagyok, de simán le tudok nyelni 6-10 kapszulát is egyszerre 1 korty vízzel, illetve víz nélkül is párat, mivel kondizom néha szedek vitanminokat, zsírégetőt, kreatint, szóval tapasztalat, hogy meg lehet csinálni. barátnőm csak néz néha, pedig ide kell azért mély torok. De ős szenved a tabletákkal mindig. Szerintem ez csak fóbia, le kell küzdeni, régen én is alig bírtam lenyelni, aztán egyszer nem volt választásom, sietni kellett, meg nem volt víz és túléltem.
7/8 anonim válasza:
20-25 évig nem vettem be, öklendeztem, rástresszeltem, a nyelvem hátsó részére tettem stb., nem ment. Egyszer csak éppen betettem a számba (nem is hátra, csak simán előre), majd egy más dolog miatt teljesen elterelték a figyelmem, így nem görcsöltem rá és lement. Azóta már sosincs probléma a legnagyobb kapszulákkal se :) gyakorolj ilyen nagyon pici cukorkákkal esetleg, és ha rájössz a technikára, akkor már menni fog
8/8 anonim válasza:
Sokáig én is nagyon féltem a nagyobb gyógyszerektől (kb egy tablettát is elnegyedeltem még kamaszként is), aztán egyszer kórházban voltam, és mikor nehezen csúszott tovább az egyik tabletta, én nagyon megijedtem, de az ápoló full nyugodt maradt mellettem, meg mondta, hogy le fog az menni, ne aggódjak. Tényleg lecsúszott, csak sokat kellett rá innom. Most hatalmas kapszulàkat kell mekem is szednem, és pici szorongás még mindig van bennem, de sosem volt semmi baj. Mekem az, hogy annó nyugodt maradt valaki mellettem, akit úgymond még hitelesnek is tartottam, nagyon sokat segített. Nem tudom segített -e a kis történetem így közvetve, de gondoltam leírom, hátha. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!