Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy végleg...

Mit tegyek, hogy végleg elmúljon a herpeszem?

Figyelt kérdés

Még tavaly szeptemberben egyik barátnőm után ittam és másnap kijött a herpesz. Nagyon nehezen múlt el, kentem valami erre való fehér krémmel.

De azóta se múlt el véglegesen. Még mindig olyan száraz a bőröm néha a szélén és bepirosodik az a része.

Cserélnem kellene fogkefét, ajakápolót? Vagy mitől jön ki újra meg újra?

2021. jan. 27. 11:47
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Az a helyzet, hogy a herpesz nem múlik el. Amíg erős az immunrendszer addig nem jelenik meg, de jelenleg még nem tudják kiirtani a szervezetből. Multivitamin, C vitamin... Erősítsd az immunrendszered.
2021. jan. 27. 12:00
 2/15 anonim ***** válasza:

Orvosnál voltál? Természetesen cserélned kell fogkefét. Azt amúgy is legalább havi kétszer, használat után meg mindig fertőtleníteni kell.

Tedd szódabikás vízbe. De a csere nagyon fontos. A vírus már a szervezetedben van, ha nem vigyázol, aktivizálódik. Akár a genitáliák mentén is megjelenhet. Feltétlenül orvost!

2021. jan. 27. 12:01
 3/15 anonim ***** válasza:
24%
Béres-cseppek!
2021. jan. 27. 12:01
 4/15 anonim ***** válasza:

béres cseppeket én nem szednék semmi esetre, inkább ártalmas mint jótékony.

Elmúlni örökre sajnos nem fog semmitől, ha kijön akkor lizin-t kell rá szedni és hamar elmúlik. Plusz immunerősítés, hogy ne jöjjön ki sokszor.

2021. jan. 27. 12:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha másnap jött ki akkor nem a barátnődtől kaptad.
2021. jan. 27. 12:06
 6/15 anonim ***** válasza:
nem egyből jön ki..simán kijöhet másnapra is
2021. jan. 27. 12:07
 7/15 anonim ***** válasza:

Azt mondják, aki egyszer megfertőződött vele, annak mindig kijön, amikor legyengül az immunrendszere.

A herpesz akkor a legjobban fertőzőképes, amikor (apró) hólyagos, és a hólyagocskák kifakadnak.

Fogkefét cserélhetsz, vagy kifertőtlenítheted gyógyszertári hidrogén peroxiddal (3%-os). Lehet venni 100 - 200 g-ot.

Herpeszt leszárítja (a fehér, gyógyszertáros) Lassar paszta, a gyári készítésű Hevizos, Telvirán kis kenőcs, de persze vannak mások is.

Van gyógynövényes, Herpesil 10 g-os krém:

[link]

(De olyan is van, aki csak egyszerű fogkrémet ken rá.)

Ajakápolóból az aloe verásat ajánlanám:

[link]

Illetve a Bebe márkájú, lengyel ajakápolót, ami véleményem szerint nagyon jó: [link]

A stressztől jelenhet meg újra, és újra.

2021. jan. 27. 12:10
 8/15 anonim ***** válasza:
lizin kapszulánál semmi sem hatékonyabb. Napi 3szor 4-5 szem és ott áll meg a herpesz fejlődése ahol tart, onnan fordul vissza.
2021. jan. 27. 12:11
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem vagyok benne biztos, hogy miatta jött ki, de olyan volt, hogy elmentünk este sörözni. Letettük a pultnál a poharakat, hogy jöhet a következő, addig elmentünk wcre, és aztán lehet, hogy egymás poharát vettük el.

És másnapra már kijött.

És nem, nem voltam orvosnál. Ő is csak annyit tud csinálni, hogy kiír valami krémet, ami már van.

Ráadásul most nincs nálam, amit eddig használtam. Kollégiumban vagyok, így eleve nem lenne túl látványos itt használni. Olvastam valahol, hogy létezik átlátszó krém is. Tudja esetleg valaki, hogy annak mi a neve?

2021. jan. 27. 12:18
 10/15 anonim ***** válasza:

Innen a Richtofit gél áttetsző, kis mértékben sárgás zselé. Ezt tudom, mert használtam régen.

[link]

[link]

2021. jan. 27. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!