Miért csípi ennyire a szememet a hagyma?
Figyelt kérdés
Megkeseríti a főzést, mert szétmarja a szememet. Szédülök a végére, annyira fáj a szemem. Amint fel van rakva a kaja rendesen, megszűnik a csípés, aztán folyton visszatér. Akkor is, ha az étel már rég elkészült, és ki is van szellőztetve. Ha kimegyek az udvarra, még ott is rám jön a könnyezés. Egyszer megérzem a hagymát, és onnantól kezdve órákig marja a szememet. Ha én főzök, ha a szüleim, igazából tökmindegy. Nem hagymás kézzel dörzsölöm a szememet, tehát attól nem lehet.2021. jan. 27. 10:40
1/8 A kérdező kommentje:
Olyan is volt már, hogy a szüleim főztek, és mire a kaja elkészült, addigra értem haza. Akkor is könnyeztem, minden bajom volt. Neten nem találtam erről semmit. :/
2021. jan. 27. 10:42
2/8 anonim válasza:
Hűtőbe kell betenni a megpucolt hagymát, utána nem csípi felvágásnál.
3/8 anonim válasza:
Vannak már zárt aprítótálak, készülékek. Beleteszed egészben és felaprítja. Lehet a patikában kapni olyan szemcseppet, ami vékony réteget képez a kötőhártyán megvédve azt. A neve nem jut most eszembe, de ha így kéred, ott biztosan tudni fogják.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem a felvágás az elsődleges probléma. Hanem utána még egész délután fáj a szemem.
2021. jan. 27. 11:39
5/8 anonim válasza:
3-as vagyok. A második felét nem olvastad el a válaszomnak?
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, megkérdem majd a patikában, hogy tudnak-e szemcseppet adni, az tervben van.
2021. jan. 27. 14:47
7/8 anonim válasza:
2/6: a p*csákat nem csíp! Múltkor fél hagymát raktam a hűtőbe mert sok lett a kajához, másnap felhasználtam, azt hittem besz*rok úgy marta a szemem ahogy vágtam fel! xD
8/8 anonim válasza:
amióta kovid van zabálom a hagymát 2 pofára. tegyél a szádba vizet miközben szeleteled ennyi a titok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!