Szeles ételek esetén miért van az, hogy néha kifingom a szelet, más esetben meg felpuffadok tőle?
Figyelt kérdés
Ha hagymát eszem, nagyon szeles leszek. De ki bírom fingani és nem puffadok fel. Ha káposztát vagy karfiolt eszek, akkor meg felpuffadok mint egy lufi, és az Istennek sem bírom kifingani a sok szelet. Hiába mozgok, vagy gyomlálok, akkor sem. Miért van ez így?2018. máj. 15. 12:30
1/3 Wadmalac válasza:
Nem mindegy, a bélcsatorna melyik szakaszán jelentős a gázfejlődés illetve mennyi akadálya van a lejutásnak.
Ha sok rostos élelmiszer van a rendszerben, az fel tudja tartani a "szelelést".
2/3 A kérdező kommentje:
Szóval a hagymában vélelmezzük a legkevesebb rostot? Nem is rossz elgondolás, köszönöm.
2018. máj. 30. 15:39
3/3 Wadmalac válasza:
Ha van körülötte más tömény rost, az is foghat, nem feltétlenül maga a "gázgenerátor" növény rostossága a tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!