Karantén után mikor kell visszamenni a háziorvoshoz a papírokért?
Kontakt személyként karanténban vagyok tíz napi, most vagyok a hetedik napban. A háziorvosom asszisztense nem veszi fel a telefont, nem tudom megkérdezni amit akarok.
A karantén tizedik napján kell vissza menni, hisz a sima táppénzt is akkor zárják le, a táppénz utolsó napján, másnap lehet menni munkába. Vagy ki kell várni a karantén tizedik napját és csak utána, a tizenegyedik napon kell menni a papírokért?
Előre is köszi!
Apukám felesége koronás volt, így apukám is 10 napig karanténban volt, ez hétvégén járt le. A háziorvosa azt mondta, menjen már pénteken a papírért, és akkor hétfőn mehet is dolgozni. Apukám nem kockáztatott, mivel minden anp mentek a rendőrök ellenőrizni, kellemetlen lett volna, ha pont összefut velük. Így csak hétfőn ment.
De szerintem ezt te is tudod, hiszen karantén alatt nem mehetsz sehova. A többi a lelkiismeredre van bízva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!