Dadogás ellen mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el dadogni.2010. aug. 15. 16:24
1/8 anonim válasza:
V-v-v-vagy elm-m-m-mész l-l-l-l-loghop-p-pédush-hoz,
v-v-v-vayg b-b-b-elet-t-törődsz
2/8 anonim válasza:
Saját magad a beszédtechnikát gyakorolhatod; variálhatod a hangerőd, a ritmust, és a többit. Segíthet a bábozás, éneklés, szavalás. Van egy eszköz, amivel ha beszéd közben késleltetve visszajátszod a saját hangodat, akkor szintén segíthet.
A dadogás sajnos egy makacs beszédhiba, nem biztos, hogy a logopédus tud segíteni.
3/8 anonim válasza:
Elszőször is derítsd ki mitől van(pl:hol jelentkezett először) barát-nő vel szemben, 100 ember előtt szímpadon... De lehet hogy csak felgyülemlett bened a stressz, le kell higgadnod, és lassan beszélni, , de mindent lassabban csinálni. Lehet hogy sokad gépezel attól is lehet. De ha szótagolsz(még ha ciki si), vagy betűzöl(fontos hogy HANGOSAN)sokat segít. Ha egyedül nem tudod megoldani menj logopédushoz.
4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem sokat izgulók.
2010. aug. 15. 22:57
6/8 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy gyorsan beszélek?
2010. aug. 16. 20:37
7/8 anonim válasza:
Pszichológus (mivel most alakult ki és stressz miatt) és logopédus. A kettő együtt lenne a leghatékonyabb, de lehet, hogy más az első megoldja a problémát. Ha eddig nem dadogtál, akkor nem hagyományos beszédhibáról van szó.
8/8 anonim válasza:
aki dadog az nem elég erős az életre , sajnállak, minek izgulsz amikor nincs is mire, elöször is azt dönsd el fejbe , hogy kit érdekel a többi ember, nem kell izgulni senki elött se, senki se jobb rosszabb nállad, sose értettem az izgulos dadogokat. vegyél eröt magadon és káromkodj jókat a vc-n az segit szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!