Mit lehet tenni dadogás ellen?
Én is így jártam, 3-4 évesen jött elő, anyám se értette mit akarok mondani. :) Én jártam logopédushoz, gyakorlatilag nem sokat ért, odabent szépen beszéltem, kiléptem, megint dadogtam. Pszichológus, főleg gyógyszer felesleges.
A legjobb megoldás, ha olyan célt tűzöl ki magad elé, amihez mindenképpen szükséged van a beszédre. Én 18 évesen untam meg a dadogást, és elmentem pár autószalonba, és megpróbáltam meggyőzni az eladókat, hogy én tényleg autót akarok venni. Tizedjére sikerült, volt, ahonnan kidobtak. Azzal indultam el felfelé a lejtőn. 20 éves koromban, érettségin már nem nagyon volt problémám (100% angol emelt szóbeli, 2 felsőfokú nyelvvizsga), 21-22 éves koromra múlt el teljesen. Most már, aki először találkozik velem, az sem veszi észre, hogy valaha is volt ilyen problémám.
Tehát ne légy türelmetlen, lehet, hogy neked is még 10 év hátravan a gyógyulásig, de igazat mondanak, akik azt szajkózzák, hogy kinövöd, bármennyire is nehéz elhinni. :)
De a te akaraterőd sokat számít. Kitartást és mielőbbi gyógyulást!
23/F
Mikor dadogsz? Mindig, vagy akkor, amikor izgulsz? Bizonyos szavaknál, szótagoknál?
Egyedül nem igen javítható. Mondókákat szoktak mondatni, meg Énekelni. Áll. ének közben nem dadognak.
Egyébként általában a dadogás azért van, mert túl gyorsan akarod mondani a szavakat, ez azért lehet mert kiskorodban nem hagyták, hogy végigmond amit szeretnél, sztem segíthet az hogyha lassan és folyamatosan olvasol egy könyvet. (lehetőleg olyat válassz amit már ismersz és könnyebben tudsz olvasni.)
Mint a linkben is olvashattad, a légzés miatt van főként.
Csinálj légzőgyakorlatokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!