Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Napi kétszer mosok fogat...

Napi kétszer mosok fogat mégis lyukadnak, miért?

Figyelt kérdés

Kiskorom ota rossz fogaim vannak allandoan lyukadnak, hiaba mosom meg napi többször alaposan, romlanak folyamatosan.

Mitől lehet ? Mit tehetek ellene?

2021. jan. 20. 02:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Van pár dolog,ami segít, ha megfogadod:

Gyakran cseréld a fogkefét (akár gyakrabban, mint a 3 hónap).

Válassz minél puhább sörtéjűt, mert nem aza cél,hogy lesikáld a fogzomancot,hanem hogy masszírozva,körkörösen tisztítsd meg.

Legfeljebb 6 havonta,azaz évente két alkalommal el kell menni leszedetni a fogkövet. 10 perc az egész és muszáj, ha egészséges fogakat és szervezetet szeretne az ember, rengeteg gyulladás kialakulásával összefügghet, nem éri meg kockáztatni, nem a lyukas fog a legrosszabb következménye.

A kövi tippem: lila elmex fogkrém. Marhadrága,de nagyon hatásos. Fogkrémen és cipőn nem éri meg spórolni, de tényleg.

Fogselymezz! Ebbol az oral b-t ajánlom,az nagyon vékony,csúszós, tök jó,és ezt minden fogmosáskor jó használni. Kérd meg a fogdokit,hogy mutassa meg,hogy kell helyesen,hogy ne sértsd meg a fogínyt.

Még két ötletem van (én is használom őket):

Nyelvkaparó, dmben kapsz,nagyonnagyon nagyon fontos, hogy rendszeresen cseréld.

Listerine szájvíz: talán a rózsaszínes a legkevésbé rossz ízű. Ez is drága,de segít, hogy kevesebb3gyen a baci,ami bántja a fogzománcot.

Egyél kevesebb cukrot!

Fogat mosni csak 20 perccel evés vagy savas innivaló (tea és káve is az) fogyasztását követően szabad,mert felpuhul a zománc és kb ennyi idő alatt keményedik vissza. Ugyanez, fogmosas után 20 percig ne egyél semmit, ne igyál savasat. Ennyi az én saját tapasztalatamon alapuló jó tanácsom.

2021. jan. 20. 03:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Genetika nagy szerepet játszik ebben. Amit az első írt annál többet nem tehetsz, bár nekem szerencsére egész jók a fogaim. Annyit fűznék hozzá, külön nyelvkaparó helyett teljesen jó a fogkefe is, én azzal szoktam átsikálni a nyelvemet is fogmosás után.

Nem írtad, hány éves vagy, de annyi vígasztalásul, hogy a fiatal felnőttkort ha elhagyod, onnantól nem nagyon szoktak tovább romlani a fogak, max elvétve. A következő kihívás idősebb korban van, hogy ne sorvadjon el a fogíny, vagyis meg tudja tartani a fogakat.

2021. jan. 20. 04:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyönyörűen leírt mindent! Én meg azzal egeszitenem ki, hogy a patikában lehet kapni "elmex gél" nevezetű kistubusu fogkremet, ezzel hetente egyszer (csak egy borsonyival!), Fogmosás után, Finoman, lefekvés előtt bele kell masszírozni a fogakba, nem szabad kiobliteni a szádat. Utána már se inni, se enni nem szabad. Ezért írtam H lefekvés előtt.

Nagyon hasznos kis dolog, nekem sokat segített

2021. jan. 20. 07:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Elsőhöz hozzátenném még az elmex gélt, és az elektromos fogkefét.
2021. jan. 20. 07:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi hasznos tanácsokhoz hozzátenném:

fogköztisztító kefe

Elvileg jobban eltavolitja a lepedeket, etelmaradekokat a fogak kozul mint a fogselyem (fogselymet is kell hasznalni, az ott segit ahol szukebb a res)

2021. jan. 20. 07:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A férjem tapasztalata: mióta napi 3x mos fogat, evés után kiöblíti majd vár a fogmosással 15-20 percet, 2 fogkeféje van hogy kiszáradjon, fluoridos szájvizet használ, sokkal ritkábban kell a fogorvoshoz mennie. Régebben sosem kellett direkt ellenőrzésre időpontot kérnie, mert mindig volt valami baj. Most meg már volt, hogy egy teljes évig nem volt semmi gondja.

A fogselymezésre még nem sikerült rávennem. De amúgy fogkrémből és szájvízből olcsóakat használ, úgyis a fluoridtartalom a lényeg: fertőtlenít, és elpusztítja a fogszuvasodást okozó bacikat ott is, ahol nem tudtad lemosni őket.

Még egy lehetőség: elvileg segít, ha kevesebb édességet, cukrot eszel.

2021. jan. 20. 13:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!