Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől fogyhattam le ennyire?...

Mitől fogyhattam le ennyire? Valami gáz lehet velem?

Figyelt kérdés

Hosszú éveken át mindig 68-69 kg voltam, a 70 felett 4,5 éve voltam utoljára. 28 éves férfi vagyok, kb 173 cm magas. Egyébként sportolok, focizok azt hiszem a koromnak és a magasságomnak is megfelelő (sajnos már csak volt) ez.

Most amik történtek velem:

- A korona vírus miatt nem lehet focizni, nem sportolok, így nem is fogyasztok annyi kalóriát, bár igaz nem is égetem el.

- Én magam is elkaptam a vírust kb 3 hete, akkor már biztos kevesebb voltam.

- Kb 1,5 hónapja derült fény laktózérzékenységre, illetve enyhe refluxra. Én azóta változtattam az étrendemen. Elhagytam a tejtermékeket, a cukrot (kivéve kávéba és teába), az olajos magvakat, a csokikat. Illetve amik savat csinálnak.

Szóval most ma reggel volt a mélypont 62,5 kiló, de ilyen 63-64 körül szokott lenni és nem jön vissza... Nincs rossz közérzetem, fáradság stb. Sőt amióta elhagytam bizonyos dolgokat jobb lett a székletem is (előtte hasmenéssel küzdöttem), de így most annyira nem érzem magam férfiasnak. És félek, hogy lehet valami betegség is. Bár egy csomó mindenre kivizsgáltak most, csak jön ez a pandémia így a pajzsmirigyemet nem tudjuk most megnézni majd csak jövőre.

2020. dec. 7. 20:02
A kérdező szavazást indított:
Koronavíruson való átesés
A sport hiánya
Egészségesebb, cukormentes étrend
Valami betegség állhat a háttérben
Bármi egyéb
6 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát ha 1,5 hónapja elhagytad a cukrot, csokit stb, akkor na vajon mégis mitől fogyhatsz?
2020. dec. 7. 20:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát szerintem 173 cm-hez 63 kg 15 évesen a normális, közel 30-hoz én már keveslem...
2020. dec. 7. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha kevesled, vagy nem vagy megelégedve magaddal, miért nem kezdesz el otthon edzeni? Saját testsúlyos edzést pl?
2020. dec. 7. 20:22
 4/12 Metionin ***** válasza:
Pedig attól lesz hogy elhagytad a cukrot. Próbálj otthon edzeni, attól majd jön fel pár kiló.
2020. dec. 7. 21:06
 5/12 anonim válasza:
Nálam refluxot és pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak, az elmúlt (kb) 3 hónapban rohamosan fogytam 3 kilót, akaratomon kívül (hízni szeretnék inkább). Szerintem érdemes lenne utánajárni, hogy nem vagy e pajzsmirigy beteg. Ez a két betegség elég intenzív fogyást generál sajnos :( Beszélj az endokrinológiával, az elmondottak alapján lehet ők is indokoltnak tartanának egy vizsgálatot.
2020. dec. 7. 21:55
 6/12 anonim válasza:
Egyébként én is csak január 28-ra kaptam időpontot endokrinológiára, átérzem.. :(
2020. dec. 7. 21:56
 7/12 A kérdező kommentje:

Milyen ertekeid voltak rosszak?

Nekem a T3 picit eltert

De a TSH viszont jo erteken volt

2020. dec. 7. 22:11
 8/12 anonim válasza:
Ez a kérdés nekem szól? Mert nem értem :D Hogy mire vonatkozik.. (Refluxos sorstárs)
2020. dec. 7. 23:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, ezek a véreredményben vannak.
2020. dec. 8. 17:57
 10/12 Angel3000 ***** válasza:
Kedves kérdezô! Egy jò baràtom, mindig sportolt és hirtelen 8 kg fogyott és kiderûlt, hogy a Pazsmirigye miatt!
2021. febr. 7. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!