Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha szinte elviselhetetlenül...

Ha szinte elviselhetetlenül fáj a hátam, milyen orvoshoz menjek? Menjek egyáltalán? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Van egy pontja a gerincemnek, ami nagyon durván fáj, egyik legerősebb fájdalom amit valaha éreztem. Már hónapok óta fennáll a probléma, de csak az elmúlt napokban lett nagyon rossz. Nehezemre esik mozgatni a hátamat bármelyik irányba és nem is tudok másra koncentrálni annyira zavaró. Csináltam gyógytornát pár hónapig, plusz masszás, nyújtás, ilyesmi. Most az online suli miatt még többet ülök egy helyben, mindenki azt mondja körülöttem hogy vagy pszichés, vagy tartásbeli probléma. Szerintetek mit csináljak, érdemes lenne megnézetni? Én nagyon félek hogy mi van ha valami komolyabb baja van, de mindenki szerint csak rossz a tartásom és egy orvos semmit nem tudna vele kezdeni.

2020. nov. 19. 15:35
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Miért ne tudna? Pl. reumatológus. Gyógytorna sem minden esetben hat. Lehet gyulladás, sérv, akármi.
2020. nov. 19. 15:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem írni hogy volt már nagyon részletes vérvizsgálatom, pár héttel a tünetek megjelenése előtt és ott kimutatták hogy nem vagyok sem reumás, sem köszvényes semmi ilyesmi
2020. nov. 19. 15:48
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

A mindenki közül senki sem orvos. És mindenkinek vannak pszichés problémai, csak ma még Magyarországon mindig ott tartu k, h ha baj is van pszichéen gaz segitseget kerni. Pedig nem.

Nos én a háziorvosodtól, 2 helyre is kérnék beutalót. Ugyanis a fájdalom valós ok. Jelezz a szervezet. Ha komolyabb baj, azt is lehet kezelni, és talán élhetőbb életed lesz. De ne gondolj a legrosszabra. Ha pedig nem találnak semmit, járhatsz pszichoterapiara. Nincs azon szégyelni való. Ha vki megmerdezi majd h van. Mondod jobban. De nem kell senki orrára kötni, h hiva jársz.

Szóval 2 hely. ORFI. Azaz Országos Reumatoligiai es fizikoterapias intezet. Igaz ha kezelest kapsz ott bennt kell maradni, de tobbnyire mindig jo a tarsasag. 2-3 het a kezeles. Tudom sulid van meg minden, de megeri. Online omtatas van. Vhigy csak betudod potolni.

Van gyógytorna, fizikiteraoia. Egyeni gyigytorna stb stb. Minden komolexen.. Es komolyan veszik a bajodat es normalisan kifognak vizsgalni.

En dr.Gomez Izabellát ajanlom. Egy tündér, oriasi szaktudassal, es fiatal es nagyin jo fej. Vele jol jarsz

Illetve az Orszagos Gerincgyogyaszati kozpontot is javaslom. Mindkettő Orszagos intézmény raadasul, ugyh bhol laksz fogadnak. Lehet nem a leghamarabb, de legalabb a haziorvostol kerj beutalot, h minel hamarabb kerj idopontot. Ha olyan az utobbi helyen csinalnak CT-t es MR-t. De az orfiba is erdemes elmenni. Ha egyenlőre a befekvős kezelést nem vallalod akkor is a kivizsgaltatasal jol jarsz.

Jobbulást. A negativ emberekkel ne foglalkozz, h ki mit mond. Te érzed h mi es hogy faj.

2020. nov. 19. 15:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ! Az a helyzet hogy voltam már több profi gyógytornásznál, akikben megbízom és más problémámon segített, de ezen inkább csak rontott ezért nem hiszem hogy bármilyen gyógytorna segítene. Pszichológushoz meg járok, de ő azt mondta hogy nem tudja elmulasztani a fájdalmat, maximum segíthet abban hogy jobban kezeljem, ami teljesen jogos, ő nem orvos. Csak a szüleim nagyon nem támogatják hogy bárhova is elmenjek a vírus miatt.
2020. nov. 19. 15:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak attól függ, h hol és milyen vérvétel... Jaj annyi minden lehet, amit nem néznek mindenhol... Pl ilyen sima sztk-s helyeken nem néznek immun labort sem. Nem riogatni akarlak de HLAB eredményeket se néznek... Es nemtudom h volt e röntgen de pl röntgen kimutathat kezdödő Bechterewet is plusz ha a gerinc rtg kinutatja es pluszva van egy HLAB27+, azaz pozitiv gened akkor valszeg Bechterew. Itt kihangsulyozbnam, ha csak önmagában lesz egy HLAB27+ géned, attól hogy a Hlab27 pozitiv lett, ÖNMAGÁBAN A POZITIVITAS NEM JELENT BETEGSÉGET. Ugyh nem kell megijedni. Csak ezt sok helyen nem írjak le, és ha az ember beirja a netre, és amiket olvass kb el is temeti magat... A pozitivitashoz még sok más vizsgálat kell ami alatamasztana h van vmi. Lenne elteres a gerinceden stb... Remelem erted. Mert nem megijeszteni akarlak. A Bechterew is manapság mar jól kezelhető....

Plusz ugye immunologiai vervetel es egyebek se tortentek gondolom...na mindegy

És igen siman lehet egy sérved is. Én mindenkepp elmennek a 2 intezmenybe amit feljebb írtam, biztos h előrébb jutnál, mint h ha csak siman kattogsz, h jaj mi lehet a baj.

Meg addig megkerdezném a haziorvost, h ő szerinte jó vgy ajanlott e esetleg mydetont aflaminnal szedned. Izomlazito+fajdalom csillapito egyutt... Lehet segitene kicsit.

2020. nov. 19. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Hány éves vagy? Értem a szüledid is, de ez nem játék. Az jó, h vltl gyógytorná. Az is jó, h jarsz terápiara. Én 16 evesen is mar jartam keltem egyedul. A szuleid is hazavihetik a virust....
2020. nov. 19. 15:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! A vérvételt magánban csinálták, és nem vagyok egy zseni ezekből úgyhogy megkérdeztem az orvost konkrétan, hogy ez kizárja-e a Bechterew-kórt, és azt mondta hogy nagy eséllyel igen
2020. nov. 19. 15:59
 8/11 A kérdező kommentje:
16 vagyok, amúgy egyedül járok mindenhova (orvoshoz is) nem ez az akadály, hanem hogy a vírus miatt nem engednek, valamint nem találják hasznosnak. Ők itthonról dolgoznak amúgy
2020. nov. 19. 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A Gerincgyógyászati Központban jelenleg nem fogadnak új beteget, ha majd igen akkor is 4-5 hónapra kapsz időpontot.
2020. nov. 19. 16:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Ohh köszönöm neked is az infót
2020. nov. 19. 16:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!