Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van olyan, aki tényleg elhitte...

Van olyan, aki tényleg elhitte, hogy az orvosok a fizetésükből élnek és örülnek majd az emelésnek úgy, hogy a hálapénznek lőttek?

Figyelt kérdés

Aki rá volt szorulva, hogy végigjárja az egészségügy útvesztőit, az pontosan tudja, hogy az orvosokat pont nem az a kis 3-4-500 000 forint érdekli, amit papíron keresnek.

Komolyabb műtéteknél csusszannak a 2-300 000 forintos borítékok, de még egy szaros szülésért is illik adni 150-et. Egyetlen olyan esetről tudok beszámolni a sok közül, ahol egy műtőorvos nem engedte nekünk, hogy hálapénzt adjunk, "megsértődött", azt mondta, hogy ő üldözi a jelenséget és elvonult. Minden tiszteletem neki!

Dr. D. I. főorvos fia maga mesélte nekem, hogy Svájcban nem keresnek annyit az orvosok, mint Magyarországon, csak az egyik helyen tisztán számlára érkezik, itt meg zsebből zsebbe.

Nem beszélve arról, hogy a kórházak infrastruktúrájával praktizálnak is magánban, stb.

Tényleg volt olyan naiv ember, aki azt gondolta, hogy erről lemondanak havi plusz párszázezer forintért? Már most megy a vita...

2020. okt. 7. 09:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem az orvos, akkor mégis ki érdemelné meg, hogy sokat keressen?
2020. okt. 7. 13:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Kb. 10 éve dolgozik, de a jelenlegi munkahelyén ez a kezdő fizetése. És nem, nem ez a plafon, dolgozott havi nettó 900 ezer forintért is.

2. 2015-ben kezdtem el dolgozni. Az akkori fizetésem 124 ezer forint volt (nettó 712 Ft óránként). Egy évig ingyen ügyeltem (havi 4-et, minimum egy, de sokszor 2 hétvégével). Az ügyeleti bérem ezt követően az alapbérem 70-80-90%-a volt attól függően, hogy hétköznapot, hétvégét vagy ünnepnapot ügyeltem (nettó 498-569-640 Ft.). Igen, jól írom, az ügyeleti bér, ami egy plusz feladat éjszaka és hétvégén még ünnepnapon sem érte el az alapbéremet sem! Megjegyzem, hogy a pénteki és a szombati ügyelet után nem jár plusz pihenő nap. Soha nem is járt.

Kb. 3 év után kategóriát léptem és akkor kaptak a rezidensek béremelést, ezt követően a fizetésem a hihetetlen mértékű, bruttó 261800 Ft-ra emelkedett, ami nettó 174 ezer Ft (nettó 1000 Ft/óra). Bőkezű volt a munkáltató, mert bizony az ügyeleti béreken is emelt, így már elértem a fantasztikus nettó 1100-1350-1800 Ft-os órabért is! Sőt, ha ledolgoztam az adott félévben 208 órát (csak az ügyeletekből!!!!), akkor ezt követően már a félév maradék felére már nettó 1650-1800-1950 Ft-is! Úgy látom, gazdag lettem.

Hiszen 5 év munka után, lassan szakorvosként egy hónapban megkeresek 320 ezer forintot havi 240 óra munkával. Ez remek!

3. Csak az, hogy elmehessek szakvizsgára, 40 ezer Ft. A szakvizsga előkészítő, ami 2 hetes volt és a lakhelyemtől 350 km-re rendezték meg (mivel egy évben egyetlen egyszer van csak, de kötelező a szakvizsgához), szintén 40 ezer forint volt, plusz a legolcsóbb arbnb szállás még egyszer ennyi a 2 hétre. Ezen kívül még kb. 5 kötelező tanfolyamon kellett részt vennem, jellemzően 10-15 ezer forintos regisztrációs díjjal. A tankönyveimre az egyetem alatt jóanyám minimum 400 ezer forintot költött el. Ja, és én tercier központban dolgozom, inden gyakorlatot a saját városomban tölthetek. Aki mondjuk Orosházán dolgozik, az mehet utóbb hónapos gyakorlatokra a megyei kórházba, természetesen utazási és lakhatási támogatás nélkül

4. Nem fogadtam, és nem fogadok el hálapénzt. Ha meg is tettem volna, bizony elég távol állt volna a 2 millió forinttól.

Ez a fizetésemelés nem egy kegy, ez már nagyon rég óta a minimum lett volna, amire a legeslegutolsó pillanatban bólintottak rá, akkor is csak azért, hogy a saját kis tervüket, hogy az eü dolgozókból egészségügyi katonákat csináljanak, keresztül tudják nyomni a rendszeren. És a normális bért a hálapénz megszüntetéséért cserébe kértük. Nem szabhatnak extra feltételeket egy olyan béremeléshez, ami már régóta esedékes lett volna. Pláne nem olyat, hogy majd nettó 440 ezer forintért oda menjek, ahova őfelsége kívánja.

Ja és még egy apróság: Nem csak az orvosok lesznek ám egészségügyi szolgálati jogviszonyban. Az összes eü. dolgozó. Azok is mehetnek majd 350 km-rel arrébb pelenkázni meg fürdetni, aki csak nettó 150-ért dolgozik.

Tudod mit? Szerintem köpd le magad.

2020. okt. 7. 13:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Ja, és javaslom olvasásra:

[link]

Tökéletesen leírja a helyzetet.

2020. okt. 7. 14:00
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

Undorító ez a pénzéhesség.

Eddig is és ezután is elmehetsz magánrendelésre, magánkorházba.

Jahh, hogy az már a versenyszféra és úgy nem használhatod az állami épületet magáncélra ...

2020. okt. 7. 16:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Eddig sem használtam magán célra az állami épületet, hiába magyarázol.

"Eddig is és ezután is elmehetsz magánrendelésre, magánkorházba."

El is fogok. Ahogy az összes szakorvos. Csak akkor nem marad senki az állami eü-ben. És ha vakbélgyulladásod lesz, akkor mehetsz magánklinikára megoperáltatni magad 400 ezer forintért, vagy megdöglesz.

2020. okt. 7. 16:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Megegyeztünk

Remélem van a városodban magán klinika :D

2020. okt. 7. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!