Magas d vitaminszint mellett mitől lehet csontritkulásom?
Figyelt kérdés
Még kb. 1 hónapja csináltattam egy D vitamin szintfelmérést, ahol kifejezetten magas (220 nmol/l) szint lett az eredmény. Tegnap (pusztán kíváncsiságból) elmentem egy (sarokcsontos) csontsűrűség vizsgálatra, ahol legnagyobb megdöbbenésemre kiderült, hogy az átlag alatti (T-score: 2,17, az átlag érték 80 %-a) a csontsűrűségem. Ha elvileg a csontritkulás oka az alacsony d vitamin szint, akkor nekem mégis mitől lehet?
25/F
2020. okt. 1. 17:45
11/17 A kérdező kommentje:
*... csak -2,5 alatt van csontritkulás...
2020. okt. 1. 18:45
12/17 anonim válasza:
Erdekes, ez alapjan nem egy tul megbizhato modszer. [link]
13/17 anonim válasza:
Meg amugyis a normal ertek 30 eves korhoz van merve, 25 es 30 kozott meg boven valtozik a csontozatod.
14/17 A kérdező kommentje:
12-esnek: Ez érdekes. Majd megnézetem DXA-s teszteléssel is.
2020. okt. 1. 19:12
15/17 anonim válasza:
Ugy altalanossagban en nem javasolnam, hogy mindenfelet elkezdj teszteltetni, a sok fals pozitiv eredmeny (=nincs semmi bajod de valami abnormalis az eredmenyen) nem tesz jot a szellemnek. Ha az orvos mondja, akkor.
16/17 anonim válasza:
Kérdező, megkérdezhetem, hogy a tejfogyasztással hogy állsz? pusztán kíváncsiságból.
17/17 A kérdező kommentje:
16-osnak! Magában tejet egyáltalán nem iszom, de átlagosan naponta 10-20 deka sajtot eszem, illetve alkalmanként joghurtot.
2020. okt. 2. 10:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!