Miért higgyem el ezek után, hogy a maszkpártiak valóban aggódnak más ember egészségéért?
Nem értem ezeket a vírusfetisisztákat. Folyton jönnek azzal, hogy azért viselik a maszkot, mert hogy vigyázzunk a másikra, meg, hogy nem magadért, hanem a másik egészsége miatt, stb., de mindeközben ha esetleg nem értesz egyet velük, akkor a legalpáribb stílusban beszélnek, válogatott kínzásokat akarnak rajtad véghezvinni, a te és a szeretteid halálát kívánják, stb. Most akkor hogy is van ez? Mert ez nekem egyáltalán nem tűnik így hitelesnek. Aki valóban aggódik a másikért, az nem ír ilyeneket.
Miért higgyem el ezek után, hogy ezek az emberek valóban aggódnak az én egészségemért?
Kedves kérdező, nincs ilyen egységes csoport, hogy "maszkpártiak". Nyilván sokan gondolják úgy, hogy fontos maszkot hordani, és közöttük vannak erőszakosak, idióták, okosak, kedvesek, bunkók, igazmondók és hazugok stb.
Igazad van, hogy én például nem nagyon aggódom pont a te egészségedért (de azért egy kicsit igen, hidd el). De az már igenis aggaszt, ha tömegek betegszenek meg, mert ez nekem nem csak egy statisztikai adat, hanem lelki szemeim előtt látom a sok beteget, az orvosokat, nővéreket, akik a súlyos esetek megmentéséért küzdenek, a hozzátartozókat, akik aggódnak vagy gyászolnak stb.
Sosem mondtam, hogy másokat akarok védeni. Magamat akarom védeni (és azokat a számomra fontos embereket, akiknek átadhatnám), ezért hordok ffp2-es, szűrős maszkot, nem egy textil vacakot. Tőlem akár nem is kell hordanod, mert nem bízom rád magam, én gondoskodom magamról.
Persze, ha mindenki hordaná, akkor nekem is elég lenne egy textil, és abban könnyebb lenne lélegezni - de nem vagyok ilyen naiv.
Igen, vannak a maszkot viselők, akik magukra (és másokra is) gondolnak, valamint szeretnék ha a veszélyeztetett korosztály se kapná el és minél előbb vége lenne az egésznek.
Vannak a maszk nélküliek, akik trükköznek, akiket nem igazán érdekel az egész.
Kérdező, ez egy nagyon jó kísérlet, nekem tetszik. Megmutatja az átlagemberek hozzáállását :)
Szerintem a legtöbben nem is értették a kérdést, csak megörültek, hogy bele lehet kötni valamibe. Igen, azok, akik elvileg annyira jóságosak, hogy mások miatt aggódnak.
Ha a maszkviselés hatékonyságáról folyik a vita, akkor az egyik oldal azzal jön, hogy a maszk szinte semmit sem véd. Ilyenkor jönnek azzal, hogy nem is azért kell hordani, hogy téged védjen, hanem mert a maszk felfogja a nyálcseppeket, amik a vírust hordozzák. Így főleg másokat véd. Tehát a maszk legfőbb feladat, hogy másokat megvédjen. Ebből következik, hogy az emberek főként azért hordják, mert aggódnak az embertársaik egészsége miatt. De ha ennyire empatikus emberekből áll ez a társadalom, akkor miért van az, hogy ennyire ellenségesek egy egyszerű GYK kérdéssel szemben is. Talán képmutatás lenne !?
A kérdező egy szóval sem írta, hogy nem visel maszkot. Azt sem írta, hogy hatástalan, azt se, hogy ne hordják az emberek. Csak és kizárólag annyit írt, hogy az ilyen alpári stílusú emberek hogyan mondhatják azt magukról, hogy mások miatt is aggódnak. A kérdezőt is simán felnégyelnék, ő érte nem aggódnak? Hisz ő is egy olyan idegen, mint mindenki más a buszon.
A válaszok igazolni látszanak a kérdező sejtését:
-"egy virustagado hülye miatt"
-"Nem aggódik senki az egészségedért."
-"te, aki annyira nem törődik másokkal hogy még egy maszkot sem képes feltenni."
-"A te egészségedért kérdező senki nem aggódik, remélem előbb utóbb felpofoz valaki"
-"az ilyenekkel szemben, mint te is vagy."
-"az olyan kretének, mint te...Te tényleg értelmi foigyatékos vagy?"
-"a hozzád hasonló bunkóktól"
-"Te valami kretén vagy?...ha tudnám, hogy te vagy jól képen tüsszentenélek."
-"vagy az én közelembe jössz maszk nélkül akkor nem teszed zsebre amit kapni fogsz"
-"gondolkozni meg ne is próbálj mert a kérdésedből kiderült, hogy nincs mivel"
-"Ne haragudj fiacskám de akkora frászt érdemelsz, hogy a fal adja a másikat"
Nos, gondoljatok arra, hogy ilyen emberek "aggódnak" miattatok is.
Elképzelem, ahogy Kovács József 52 éves gyárimunkás reggel felteszi a maszkot, felszáll a buszra és boldogsággal tölti el kicsiny szívét, hogy így vigyáz az embertársaira. Azokra az embertársaira, akik valószínűleg anti-maszkosak, anti-fideszesek, anti-Fradi drukkerek, anti-reformárusok, anti-akármik ami nem egyezik az ő nézeteivel :)
Kicsit kíváncsi vagyok, hogy ebből a hozzászólásomból hányan fognak arra a következtetésre jutni, hogy mondjuk én vírus- vagy maszktagadó lennék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!