Miért van az, ha maszkot viselek, akkor arra az időre
20-40-el is megemelkedik a pulzusom?
Figyelt kérdés
Közben úgy érzem, nem kapok levegőt. Maszk levétele után normalizálódik.
2020. szept. 16. 12:22
1/9 anonim válasza:
Mert nem kapsz benne levegőt rendesen.
2020. szept. 16. 12:23
2/9 anonim válasza:
Mert rástresszelsz.
2020. szept. 16. 12:31
3/9 anonim válasza:
Mert idegesít a maszk.
2020. szept. 16. 12:32
4/9 anonim válasza:
Az első három válasz egyszerre.
2020. szept. 16. 13:01
5/9 A kérdező kommentje:
Azt hittem esetleg valami szívprobléma, de tény nagyon idegesít a maszk, hogy az arcomhoz ér valami oda nem való, pl a sálat, garbót se viselem el a nyakamon, mert megfújt.
2020. szept. 16. 13:20
6/9 anonim válasza:
Szia!
Olvastam erről egy olyat, hogy ilyenkor nem kap annyi oxigént a szervezet, főleg, ha nem vékony maszkot hordasz, hanem a vastagabb fajtát, azon nehezebben megy át a levegő. Értelemszerűen ettől feljebb megy a pulzus, a vér oxigénszintje csökken. Én ma így hogy végig ültem benne 2 előadást, meg egyetemen is hordani kell, buszon haza stb. megfájdult mára a fejem.
2020. szept. 16. 15:26
7/9 anonim válasza:
Utolso, ez egyaltalan nem igaz. Ugyanannyi oxigent kap a tested, es ezt azzal bizonyitottak, hogy megmertek egy maszkot viselo ember veroxigenszintjet, es teljesen normalis volt. Tehat, hiaba erzed azt, hogy nehezebben kapsz egy kicsit levegot, valojaban fulladozasrol nincsen szo. Es itt fel is merul az a kerdes, hogy olyan orvosok, akik pl 20 oras muteteket csinalnak, azok is “megfulladnak “ tizszer mutet kozben? Hat nem :) Egyebkent nalunk az egyetemen hibrid oktatas van, igy alakult az, hogy kedden es csutortokon is 8 oran keresztul maszkban vagyok, szunetekben tudom csak levenni, ha kimegyek az udvarra, vagy az epulet ele. Kellemetlen, utalom, de ez van.
2020. szept. 16. 18:06
8/9 anonim válasza:
Rendben értem, de akkor már maga az érzet is elég, hogy azt érezze valaki mintha nem kapna benne annyira levegőt ugyanis ez egyes embereknél szorongást indíthat be, aki pánikra hajlamosabb például. Én csak tudom, érzem tapasztalom magamon én is a pulzus emelkedést, hogy mélyebb levegőket kell benne vennem.
Több féle maszk van, az orvosi eldobhatós vékonyabb mint a mosható vastag textil maszkok. Szóval kelthet olyan érzést, még ha nem is úgy van.
2020. szept. 17. 09:34
9/9 A kérdező kommentje:
3 különféle maszkot próbáltam, az eldobhatóstól a varrottig, egyikben sem volt jobb a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!