Így tényleg baromira fájna tükrözés?
Sziasztok!
Most tervezek időpontot kérni gasztróra elhuzódó hasi panaszok miatt. Egy ideje már jól voltam diétával (tejérzékeny vagyok), de most újra szinte minden nap lágy székletem van reggel.. És nem is megyek többször egy nap.
Szerintetek erre fognak engem tükrözni? Nem voltam még, csak intolerancia teszten.. Azt hallottam, hogy ha valaki vékony és kicsi (rám ez teljesen illik) muszáj az altatás, mert olyan nagyon fájna neki.. Ez igaz?
Nagyon nagyon félek. Ugye nem biztos, hogy kell ilyen vizsgálat?
Tuti fix nem fogják egyből a tükrözést felhozni!
Barátnőm elhúzódó panaszokkal ment el, volt előtte ételallergia teszt, székletvizsgálat, H2 kilégzéses teszt és itt meg is állt a tudomány, mert kiderult hogy laktóz + kontaminált vékonybél (sibo) okozta ezt neki.
Antibiotikummal meg probiotikummal helyrejött.
Ezután is még vérteszt lett volna neki gyulladásra meg ilyenek na szóval én úgy tudom sok lelet kell, amiből eldöntik mi van. Ne riogasd magad! :D
Az egyén fájdalomküszöbétől függ, hogy mennyire fáj. Valóban kérhetsz bódítást, viszont akkor kísérővel menj.
Gyakorlatilag a fájdalmat-feszítést a befúvott levegő okozza, nem maga a vizsgálat.
Ennyiért nem utalnak be tukrozesre.
Colonoscopia és gastroscopia is lehet altatásban. Nem kell emiatt bent maradni éjszakára, annyi hogy utána egylet órát ott kell pihenni míg teljesen magadhoz térsz. Ezt általában állami egészségügyben nem csinaljak, mert altatoorvos és verkep, EKG szükséges hozza, tehát úgymond felesleges vizsgálatok. Boditasban szoktak ilyet csinálni leggyakrabban, utána rögtön haza is lehet menni kísérővel.
De hidd el h ilyen vizsgálatokra csak nagyon indokolt esetben kerül sor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!