23 évesen vastagbél tükrözés?
Tudom fiatalon még nagyon korai lenne, de voltam proktológián és az orvos egy belső gyulladásról beszélt, megállapított diagnózisra az van a papírra írva, hogy aranyerek szövődmény nélkül. Így gondolom ez valami belső aranyér lehet akkor. Próbálkoztam kúpokkal meg gyógyszerekkel kb alig ért valamit, oké mérsékelte a tünetet, de nem mulasztotta el teljesen. Mert ilyen diszkomfort érzés feszt jelen van ülésnél. Egyedül fekvéskor alig érzem, de állásnál meg olyan is-is. Nem mondom hogy bele pusztulok, de akkor se normális és rontja a közérzetem. Így erősen gondolkodom hogy meg kéne csinálni, persze altatásban mert kínszenvedés lenne. De az orvos is javasolta.
Régen rengeget kockultam napi 12 órába a gép előtt, mára csak max 5 órát, helyette sokat ülök a kocsiba munka miatt, mert sofőrködök. Így lehet a sok ülés váltotta ki, vagy nem tudom. Családba is van hasonló panasz, de úgy látszik én se úszom meg ezek szerint. Így most tanácstalan vagyok..
Szerintem, emiatt csak a végbeledet néznék meg, amúgy hobbiból ne akarj ilyet, én végig üvöltöttem a vasatagbéltükrözést...
Amúgy igen a rengeteg ülés kiválthatja főleg, ha hajlamos vagy rá
N
Étrendedről nem kérdezett az orvos ?
Az is fontos ám....
Ha az aranyereddel van a baj, akkor az nem az egesz vastagbel tukrozese, csak vegbeltukrozes. Elobbit negyven eves kor elott folosleges, ha nem indokolt. Negyventol rakmegelozes.
Szoval en a helyedben, ha masik orvos is javasolja, a vastagbelem megnezetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!