Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért marja és égeti a gyomromat?

Miért marja és égeti a gyomromat?

Figyelt kérdés

Anyum tegnap sütött zserbót, és ezt tapasztaltam, bár már nem először.Ha eszek reggel vagy akármikor 2-3 szeletet akkor utána 3perc múlva annyira megterheltnek érzem a gyomrom. Úgy fáj tőle, ég... szinte marja:S

Pedig nem vagyok kényes az ételekre, ezt nem értem.


2010. aug. 6. 08:33
 1/4 anonim válasza:

szeggyé' Rennie-t!

talán a lekvár, a magas cukortartalom és a tested erre adott válasza, a gyomorsav és nyáltermelés, miatt ég jobban a gyomrod.

2010. aug. 6. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is a lekvárra tippelnék első körön, nekem az szokta tönkrevágni a gyomrom. De csak a bolti, amit itthon főzünk az valamiért nem. Kezdek gyanakodni, hogy a boltiban van még valami amit az én gyomrom nem vesz be :-P
2010. aug. 6. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

a lekvár mindentől függetlenül tud néha savas lenni. a gyümölcssavak miatt.

Savasító élelmiszerek:

- Húsfélék: csirke, bárány, disznó, marha, borjú, halak

- Édességek: torták, sütemények, csokoládé, cukor, méz, lekvár, szirupok

- Zöldségek: spárga, gomba, savanyú káposzta, rebarbara, torma, karalábé, bab, borsó, lencse

- Gyümölcsök, csonthéjasok: mogyoró, dió, mandula, kesudió, pisztácia

- Gabonafélék: liszt, rozs, árpa, rozs, kukorica, liszt, hajdina, kukoricapehely

- Tejtermékek és tojás: tejszín, vaj, margarin, túró, tejföl, sajt, gyümölcsös joghurt, író, tojás

- Italok: kóla, sör


Lúgosító élelmiszerek:

- Tejtermék: savó

- Hüvelyesek: zöldbab

- Zöldségek: fejessaláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller, kelbimbó, káposzta, endívia, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök

- Gabonafélék: köles

- Italok: ásványvíz, ionizált lúgosvíz*, kakaó, kávé, tea, bor


pH szerint:

Lekvár -1,5 (savas)

Sárgabarack -4,8 (savas)

2010. aug. 6. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez a lúgosítás egy f*ság. Semmi köze az emésztéshez meg a gyomorsavhoz.

Anyukámnak a paprikától és a kávétól is sok a sava.


Kérdező, egyszerűen nem bírod a zserbót, csoki-lekvár együtt. Ha nem tesz jó, ne egyél, mást nem igazán tudsz tenni.

2010. aug. 6. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!