Lesz attól valami bajom, ha megeszek egy egész citromot magában minden nap? Nem marja szét a gyomromat?
Ne edd meg a héját, vagy ha mindenáron akarod, akkor nagyon alaposan mosd meg folyó viz alatt.
A limonádé sem marja szét a gyomrodat, akkor a citrom mitől marná, remélem mást is szándékozol enni a nap folyamán, nemcsak az egy citromot!?
Nyugodtan egyél, ha kívánod, kitűnő vitaminforrás! Nem hiszem, hogy a gyomrodnak bármi baja lenne tőle, hiszen amúgy is "tocsog" a gyomorsavban!
Csak azt olvastam több helyen, hogy a citromsav megpuhítja a fogzománcot! Citromevés után legalább 1-2 órán át ne moss fogat, mert "ledörgölöd" a zománcot és könnyebben romlik majd a fogad. Nem tudom, mennyi a valóságalapja, de szerintem nem teljesíthetetlen, biztos ami biztos :=).
22:14-es: frászt lúgosít! Már hogy lúgosítana,mikor savas! :D XD Vicc, hogy mivel etetik az embereket...ez most nagy divat hogy elsavasodsz meg minden,de hidd el nekem,ez egy nagy kamu...ilyen nem létezik.Vagy ha igen,már rég az intenzíven feküdnél.
egy dietetikus hallgató
válasz: nyugodtan edd,ha bírja a gyomrod,semmi akadályát nem látom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!