Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi esély van rá hogy...

Mennyi esély van rá hogy elkaptam a vírust?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömről kiderült hogy koronavírusos lett ( de ő tünetmentes). Egy héttel ezelőtt találkoztam vele, és érintkeztünk. Most hatósági házi karanténban vagyok, és főleg tegnap megjelent pár tünet ( köhögés, torokfájás, fejfájás, olykor úgy érzem, nem kapok elég levegőt). Azt mondták várják még egy pár napot, aztán hívjam fel a háziorvost, de még akkor sem 100% hogy tesztelnek. Kicsit aggódok mert félek hogy ha tényleg elkaptam, akkor már nagy eséllyel megfertőztem a családomat is. Valaki hasonló helyzetben?

2020. szept. 5. 10:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
Nagy. Már 2 hete növekszik az átfertőzöttség, törődni kellett volna ezzel a ténnyel.
2020. szept. 5. 10:34
 2/22 anonim ***** válasza:
28%

Teljesen mindegy, szinte biztos, hogy észre sem vennéd.

Sőt, a legvalószínűbb, ha mászkáltál ide-oda, hogy már régen el is kaptad.

2020. szept. 5. 10:37
 3/22 anonim ***** válasza:
26%
Utólag olvasom a leírást. Ezek alapján nem valószínű, hogy koronavírus, sanszos, hogy valami komolyabb lesz.
2020. szept. 5. 10:38
 4/22 A kérdező kommentje:
Az egyetlen hely ahova mászkáltam, az az iskola..
2020. szept. 5. 10:39
 5/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem tesztelnek? Ha tüneted is van kérheted..nem?
2020. szept. 5. 10:45
 6/22 A kérdező kommentje:
Azt mondták hogy nincsenek komoly tüneteim, várjam meg a hétfőt.
2020. szept. 5. 10:51
 7/22 anonim ***** válasza:
72%

Otthon mennyire vagy elkülönítve a családtagoktól? Próbáld meg, amennyire lehet... Meg ne használjatok közös fogkrémet, törölközőt stb. Egyáltalán nem biztos, hogy ha beteg vagy, akkor már meg is fertőztél mindenkit, szóval van értelme az óvatosságnak. Sőt, ők is próbáljanak elkülönülni egymástól, amennyire lehet.

Hogy elkaptad-e, annak a valószínűsége függ attól, hogy mennyi ideig és milyen közel voltál a fertőzötthöz, maga a fertőzött milyen fázisában volt a betegségnek (változik, hogy mennyire szórja a vírust), és hogy te mennyire vagy fogékony. A megfertőződéshez nem elég, ha 1 db vírus bejut a szervezetedbe, elég komoly adag kell hozzá. A tüneteid akár pszichoszomatikusak is lehetnek, szóval amiatt még ne aggódd halálra magad (meg amúgy se, mert az aggódás árt az immunrendszerednek).

2020. szept. 5. 11:59
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó! Természetesen elkülönítve vagyunk, nem tartózkodunk egy helyiségben.
2020. szept. 5. 12:24
 9/22 A kérdező kommentje:
Elvileg holnap tesztelnek
2020. szept. 7. 11:07
 10/22 anonim ***** válasza:
55%
Na, kíváncsi vagyok. Majd leírnád kérlek, hogy milyen volt a teszt?
2020. szept. 7. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!