Ha szemüveges vagyok, de kontaktlencsét viselek állandóan és jogosítványhoz kell alkalmassági ahol kiderül hogy szemüveges vagyok, szemüvegben kell lennem a jogosítvány fotómon?
Nagyon utálom a szemüveget, és nagyon nem akarok a szemüvegben lenni a fotón de ezt hallottam hogy ha szemüveges vagy abban kell fotózkodni.
Vagy esetleg ha azt mondom hogy nem vagyok szemüveges? Kontaktlencsével látok, és ő úgyse tudja. Természetesen mindig lenne nálam szemüveg is mert volt már hogy kiesett a lencsém.
És most mivel volt/van a vírus, nehezebb is szemészeti laphoz hozzáférni várni kell sokat.
A TAJ kártya, írja hogy kell szemüveg ha beírja az orvos a számot? Vagy nem?
Tökmindegy mi van rajtad a fényképen, az számít, van-e és milyen kód a jogsidban. Én szemüveges vagyok, a személyi fényképen rajtam van, a jogsin nincs. Kódok:
Köszönöm a válaszokat!
Még annyi lenne ha kontaktlencsét hordok, kell pót szemüvegnek nálam lennie ha kontaktlencsém van? (Kötelezően)
Sosem kereste a rendőr a kontakt lencséket a szememben amikor igazoltatott és a jogosítványom szerint szemüveggel vezethetek.
Volt, hogy igazoltattak, mert 100-zal előttem a külső sávban (a megfelelő kijáratot keresve) a 80-nal belső sávban (szintén SZABÁLYTALANUL, ugyanis minden nélkül cammogot belül) közlekedő rendőrautót, miközben 80km/h volt a sebességkorlátozás ott éppen, megállítottak érte, megnézték a jogosítványom, benne volt, hogy 101, azaz csak szemüveggel vezethet, s nem tértek ki rá, pedig nem volt rajtam szemüveg mert kontaktlencsét hordtam.
Végül nem büntettek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!