Lassan szeretnék jogsit szerezni, de az egyik szemem nagyon rossz. Lehet így vezetni? Kontaktlencse megoldás lehetne?
Nemrég töltöttem be a 17-et, és pár osztálytársamhoz hasonlóan szeretnék lassan én is jogsit szerezni. A probléma csak az, hogy a bal szemem nagyon rossz, és egyáltalán nem használom. Ez kb 8 éves koromban derült ki egy orvosi vizsgálat során (előtte senki nem gondolta volna, mert sosem panaszkodtam, nekem sem tűnt fel), akkor kaptam szemüveget, minden nap használtam, de közben sokat romlott a szemem. 14 éves koromig hordtam a szemüveget, de nem láttam értelmét, mert ugyanúgy romlott továbbra is, és nem használtam azt a szemem. (Ez főleg akkor tudatosult bennem igazán, mikor nem tudtam élvezni a 3D-s filmeket :D)
Azóta egyáltalán nem hordok szemüveget, és még mindig nem használom a szemem. Akkor persze igen, mikor a jobb szememet becsukom, de fél méterre sem látok el vele, onnantól teljesen homályos minden.
Nem tudom, hogy így fogok-e tudni vezetni, baj lenne-e esetleg a térlátás miatt, vagy hasonlók, de ha lenne szemüvegem újra, akkor az egyik szemem alapból nagyobbnak látszódna, illetve akkor sem biztos, hogy használnám. Belementem a kontaktlencsébe is, de szerintem itt a legnagyobb probléma, hogy egyáltalán nem használom a bal szememet.
Lehetséges így vezetni, vagy nem fogják engedni?
Szia.
Nekem retina levalasom volt az egyik szemen. Semmennyit nem latok vele. Tehat egyszemes lato vagyok.
Van jogositvanyom.
Ami tortent. El kellett mennem szemeszetre. Csinaltak vizsgalatokat. Lataster vizsgalatot is.
5 evre kaptam jogositvanyt.
Korlatozassal.
Elvileg nem mehetek 90 km/h nal gyorsabban. Es sosem huzhatok utanfutot.
De a B s jogsin kivul nem lehet masbol vizsgaznom.
Kotelezo a 2 tukor( mai autokon persze ez alap)
Ez az allapot akkor bajos, ha baleset tortent. Es ketes, hogy ki a hibas. Az esetek nagy reszeben ezzel fognak tamadni ha oda kerul a sor.
Amugy a gyakorlatban szamomra max a keresztezodesbol valo kanyarodas a lassabb folyamat.( tovabb tart korbe nezni, mondjuk alapos is vagyok)
A lenyeg, hogy ne titkold el.
Szemuvegesek eseten ha a jogositvanykepeden viselsz szemuveget, megallit a rendor es epp nincs rajtad abba belekothet.
Köszönöm a választ! :)
Kicsit aggódtam, hogy így nem vezethetek majd, de jó tudni, hogy lehet egy szemmel is. :)
"kaptam szemüveget, minden nap használtam, de közben sokat romlott a szemem. 14 éves koromig hordtam a szemüveget, de nem láttam értelmét, mert ugyanúgy romlott továbbra is"
Ezt ajánlom azok figyelmébe, akik állandóan azt szajkózzák, hogy a szemüveget hordani kell, mert különben romlik a szem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!