Ha az egyik szemem tompa látó (amblyopia), akkor meg lehet műteni a másik rövidlátó szememet? 😟
Korábban feltett szándékom volt, hogy a műthető szememet mindenáron helyrehozom, viszont óriási szíven szúrásként éltem meg, amikor tegnap kicsit utána jártam és több helyen azt olvastam, hogy a szemklinikák nem vállalják a korrekciós műtétet abban az esetben, ha az egyik szemem tompa látó. De miééért?
Nem akarom életem végéig kontaktlencsére pocsékolni a pénzemet főleg, hogy idős korban valószínűleg nem is használhatom majd! 😭
Kis naivan amúgy azt hittem, hogy az amblyopiát is lehet manapság műteni. 😒
De most komolyan... Több mint 2 évtized telt el azt követően, hogy anno tapaszokkal (amit hülye gyerek fejjel természetesen mindig leszaggattam) próbálták kezelni ezt a szemproblémát és még most sem jött rá az orvostudomány, hogyan lehet felnőttkorban kezelni a "lusta szemet" és ha csecsemőkorban nem próbálják korrigálni (sokszor még az sem teljesen eredményes), akkor nincs visszaút? Egy hozzáértő véleményét szívesen meghallgatnám, mert nagyon reményvesztett vagyok. Még szerencse, hogy csodával határos módon a jogsihoz legalább megadták az alkalmasságit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!